Account
Logo
Zoeken
17.8 °C

Voorlopig geen verbouw voor Dockinga

vr 17 december 2010, 0.51 uur

DOKKUM - De plannen voor de eerste fase van de uitbreiding van ’t Omnium aan de Parklaan kunnen eerst weer in de ijskast. Dat vindt in ieder geval de gemeenteraad van Dongeradeel. Dockinga had plannen om de Havo/Vwo locatie uit te breiden, maar Dongeradeel heeft daar in de begroting geen rekening mee gehouden. De scholengemeenschap heeft het voortraject wel al helemaal voorbereid, maar ruimte voor een krediet van de gemeente is er niet. Voorlopig is een uitbreiding van de Havo/Vwo locatie daarom van de baan.

Hoewel het gebouw van het Dockinga College nog maar enkele jaren oud is, is de school toch genoodzaakt om te gaan uitbreiden op die locatie. Het huidige complex is gebouwd voor 425 leerlingen. De Havo/VWO locatie moet inmiddels 647 leerlingen onderbrengen in het gebouw. Op dit moment moeten leraren en leerlingen van de ene locatie naar de andere lopen, wat ten koste gaat van de lestijd. Voor die verloren studie-uren heeft het Dockinga College inmiddels een waarschuwing gekregen van de onderwijsinspectie In de jaren 1998 t/m 2008 zijn de afdelingen HAVO-VWO gegroeid van 944 naar 1154 leerlingen, een toename van 22%. In 2018 zouden er 1740 leerlingen zijn. Voor de eerste fase van het bouwplan van het Dockinga College is een krediet nodig van bijna 1,5 miljoen. De jaarlijkse lasten van 300.000 euro per jaar, passen niet in de begroting van Dongeradeel.

Tijdens de raadsvergadering dienden de fracties van de PvdA, Algemeen Belang Dongeradeel en de VVD wel een motie in om een nader onderzoek in te stellen naar de ruimtebehoeften binnen de verschillende onderwijsrichtingen van het Dockinga College. Volgens de fracties zou het verplaatsen van de VMBO-GT locatie naar de Birdaarderstraatweg mogelijk een oplossing zijn. In de locatie van het VMBO beroepsgericht is namelijk ruimte over. De Havo/Vwo locatie zou dan gebruik kunnen maken van de vrijgekomen ruimte aan de Woudweg. Met het voorstel om hier verder onderzoek naar te doen gingen alle fracties in de gemeenteraad akkoord.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Hoe projectontwikkelaar de sleepbootdagen in Earnewâld redde

Hoe projectontwikkelaar de sleepbootdagen in Earnewâld redde


regionaal nieuws

Geldkistje voor aardappelenverkoop leeggeroofd

Geldkistje voor aardappelenverkoop leeggeroofd


Poll: Is het een gemeentelijke taak om subsidie te verlenen aan Pride-boten?

Ja  
9.2%
Nee  
90.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog