5.4 °C

Wêz Handich verslaat in eigen huis VKC

zo 5 december 2010, 19.15 uur

ROTTEVALLE - De tweede thuiswedstrijd van het zaal seizoen nam Wêz Handich (3C) het op tegen VKC Arob/Antennebouw uit Siegerswoude. De Thuisploeg startte met Lisa Numan in de basis. Zij verving de geblesseerde Anna de Vries. VKC kende een slechte start van het seizoen. De eerste drie wedstrijden gingen verloren, waardoor de ploeg onderaan bungelt. Wêz Handich kan na de winst van vorige week op Wêz Warber/ Wêz FLuch weer naar boven kijken.

De Rottevalsters begonnen dan ook met goede moed aan deze wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat VKC niet van plan was om Wêz Handich in hun spel te laten komen. De ploeg uit Siegerswoude probeerde het aanvalsspel van Wêz Handich te ontregelen door middel van achterverdedigen. Het eerste aanvalsvak ging hier echter prima mee om en Pieterroel Bouwmeester wist tweemaal te profiteren door van kleine afstand raak te schieten.

Echter ook bij VKC werd en scherp geschoten van afstand en door hier en daar wat gebrek aan scherpte bij Wêz Handich ging het gelijk op tot een score van 5-5. Aan Wêz Handich zijde scoorden Ingrid Hiemsta en Jan Zeinstra van afstand. Zo tegen de rust kon de thuisploeg een kleine voorsprong nemen. Vlak voor de pauze werd de 10-7 genoteerd. Wederom een afstander.

Ook na de rust hanteerde VKC dezelfde tactiek. Van een wedstrijd was eigenlijk bijna geen sprake meer, het tempo ontbrak volledig. In de verdediging speelde Wêz Handich de tweede helft scherp. VKC wist maar tweemaal te scoren. Ze kwamen nog terug tot 10-8. Coach Sjouke Stoker bracht Marco Hiemstra in het veld voor Jacob van der Berg. Gerrie Alma verving Lisa Numan.

De wissels zorgden ervoor dat de steun en afvang beter bezet waren. Het was Michiel Veenstra die hier van profiteerde. Hij schoot eerst de bevrijdende 11-8 binnen en was daarna ook goed voor de laatste treffer van Wêz Handich. De wedstrijd eindigde 12-9 in het voordeel van Wêz Handich. Volgende week speelt het vlaggenschip van Wêz Handich een uitwedstrijd tegen DES uit Norg.