Account
Logo
Zoeken
9.7 °C

Drie jaar voor steekpartij in Drachten

vr 3 december 2010, 21.00 uur

LEEUWARDEN - Een 21-jarige Drachtster werd vrijdag door de rechtbank in Leeuwarden voor een poging tot doodslag veroordeeld tot een celstraf van drie jaar, plus een jaar voorwaardelijk. De Drachtster heeft op 6 augustus op de rotonde van de Overstesingel en de Eems een 16-jarige jongen uit het Groningse Nieuw Beerta met een mes gestoken. Volgens de rechtbank heef het slachtoffer geluk gehad dat hij de steekpartij heeft overleefd.

De verwondingen hadden fataal kunnen zijn. De Drachtster heeft de Groninger meermalen in het bovenlijf gestoken, op plaatsen waar gemakkelijk vitale organen geraakt hadden kunnen worden. Eenmaal gebeurde dat ook. Als gevolg van een messteek had de jongen een klaplong opgelopen. Verder liep hij onder andere een slagaderlijke bloeding op en een gebroken rib.

De Drachtster had verklaard dat hij zich bedreigd had gevoeld. Het was niet zijn bedoeling de Groninger zwaar letsel toe te brengen. Hij wilde de jongen in de arm steken om te voorkomen dat hij achter hem aan zou komen. Doordat het slachtoffer bewoog, stak de Drachtster het mes niet in de arm maar in het bovenlijf.

De Drachtster is eerder veroordeeld voor geweldsdelicten. Hij houdt er een bedenkelijke filosofie op na, vindt de rechtbank. Hij had gezegd dat als hij een ander niet eerst 'pakt', hij zelf wordt gepakt. In dit geval had hij voor de aanval gekozen omdat hij zich bedreigd voelde. De rechtbank plaatste hem onder toezicht van de reclassering. Ook moet hij een sociale training volgen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie





regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto