Account
Logo
Zoeken
11 °C
© Jochem Wiersma

Jan Krol 25 jaar brandweerman

wo 1 december 2010, 22.55 uur

EANJUM - Woensdagavond rond kwart over zeven rukte de brandweer van Dokkum uit voor een schoorsteenbrand in de binnenstad. De Anjumer brandweerman Jan Krol was samen met zijn brandweer collega Geert Kingma aan het sporten bij de sportschool tegenover de brandweerkazerne aan de Rondweg en hadden de brandweer wel zien uitrukken.

Jan die samen met Geert in de hal nog een bakje thee stond te drinken, keek vreemd op toen er een half uur later weer een brandweerwagen met gillende sirenes voorbij kwam. Echter deze bleef bij de ingang van de sportschool staan. Jan Krol had aan het geluid van de sirene al gehoord dat het de brandweerauto van Anjum was. Wel vreemd, want zijn pieper was niet gegaan.

Hij was compleet verrast en werd door familie en collega's opgehaald om zijn 25-jarig jubileum als brandweer man te gaan vieren. Nadat Jan van de schrik was bekomen ging hij voorin de brandweerauto mee naar Anjum. Daar werd hem door Henk van der Veen een speldje uitgereikt.

Van de collega's van de blusgroep Anjum kreeg Jan een bloemstuk en een dinerbon. Ook kreeg hij een taart aangeboden met daarop een foto van hemzelf tijdens het blussen van een rietbrand bij Paesens. Jan begon zijn brandweercarriere als brandwacht. Daarna hoofd brandwacht en vervolgens bevelvoerder.

Zijn eerste brand was een woningbrand aan de Achterwei in Paesens. De grootste brand was de brand bij Holland Crop op 3 juni 2005 in Oosternijkerk.

Na de toespraken van Henk van der Veen en Geert Kingma was er een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân


regionaal nieuws

Het regende lintjes in Achtkarspelen

Het regende lintjes in Achtkarspelen



regionaal nieuws

Twee lintjes uitgereikt in Tytsjerksteradiel

Twee lintjes uitgereikt in Tytsjerksteradiel