Account
Logo
Zoeken
4.8 °C

Voorwaardelijke boete voor burenruzie

wo 1 december 2010, 11.26 uur

LEEUWARDEN - Anderhalf jaar na dato kreeg een ruzie tussen buren in Munnekezijl dinsdag dan toch eindelijk een ontknoping. De politierechter veroordeelde een 31-jarige inwoner van Munnekezijl en diens 28-jarige zus tot betaling van een voorwaardelijke boete van 300 euro. De twee waren niet naar de zitting gekomen. Op 6 oktober 2008 hadden ze ruzie gekregen met een buurvrouw.

De man had een sierstrip van de auto van de buurvrouw getrapt, zijn zuster had de vrouw een trap in de rug gegeven. Begin december vorig jaar werd de zaak aangehouden voor het horen van een getuige. De rechter wou vooral meer duidelijkheid hebben over het aandeel van de vrouwelijke verdachte. Zij ontkende dat ze de -zwangere- buurvrouw in de rug had getrapt.

Volgens haar had ze een soort schijntrap gegeven, waarop de buurvrouw zich overdreven had laten vallen. Die lezing was bevestigd door andere getuigen. De getuige die dinsdag moest opdraven stond vlakbij toen het gebeurde. Hij verklaarde dat de verdachte wel degelijk raak had geschopt. De buurvrouw viel volgens hem meteen op de knieën nadat ze was geraakt.

Sinds het voorval is de stemming op de buurt er volgens de getuige niet beter op geworden. Om toekomstige uitspattingen te voorkomen legde de rechter aan beide verdachten een voorwaardelijke boete op. De twee moeten de schade aan de auto betalen. Niet alleen de sierstrip werd vernield, er zat ook een deuk in het portier. De herstelkosten bedragen iets meer dan 500 euro. Een 43-jarige inwoonster van Munnekezijl had eerder al een voorwaardelijke boete van 150 euro gekregen. Zij had het slachtoffer aan het haar getrokken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'



regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.7%
Nee  
54.9%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!