Account
Logo
Zoeken
9.1 °C

Dongeradeel worstelt met huisvesting

di 30 november 2010, 23.56 uur

DOKKUM - De gemeente Dongeradeel krijgt de komende jaren te maken met forse investeringen op het gebied van onderwijshuisvesting. De diverse scholen in zowel het basisonderwijs, als het voortgezet onderwijs hebben voor 20 miljoen euro aan investeringen op papier. De investeringen zijn voor ruim 16 miljoen in het basisonderwijs en daarnaast voor ruim 3 miljoen in het voortgezet onderwijs. De gemeente Dongeradeel heeft echter beperkte middelen en kan niet in alle plannen voorzien. Tijdens de raadscommissie Samenleving van afgelopen dinsdagavond kwam een eerste aanzet voor een integraal huisvestingsplan aan de orde. In dat plan zijn de diverse bestaande en nieuwe scholen in de gemeente Dongeradeel opgenomen.

Met het integrale huisvestingsplan wil de gemeente voorkomen dat er voor scholen iedere keer een ad hoc beslissing genomen moet worden. De plannen en wensen van de scholen, leerlingengroei en andere zaken zijn geïnventariseerd en met dat plan komt het college van Dongeradeel eerst. Op dit moment heeft de gemeente Dongeradeel een ton in de begroting gereserveerd voor de onderwijshuisvesting in de gemeente. Toch denkt het college de komende jaren minimaal 3 ton nodig te hebben voor een groot deel van de plannen. Als alle wensen van het onderwijs worden uitgevoerd zouden moeten worden, is er wel een 4,5 tot 5 ton nodig denkt Boorsma.

Op stapel staan op korte termijn onder andere de huisvesting van de Nynke van Hichtum en de Burgerschool. Daarnaast is het Dockinga College in eerste fase van plan om onder andere ’t Omnium aan te passen. Verder zouden in de toekomst de Regenboog en de Groen van Prinsterer ondergebracht kunnen worden in een nieuw te bouwen locatie op de Trije Terpen in Dokkum. Ook in het Fûgellân is op termijn een samenvoeging van de scholen de Hoeksteen, de Nynke van Hichtum en het peuterspeelzaalwerk een optie. De samenvoeging die als een van de eerste zou kunnen zijn, is de samenvoeging tussen de Sint Bonifatiusschool en de Bron. In de komende raadsvergadering buigt de raad zich verder over het stuk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost