Account
Logo
Zoeken
6.4 °C
Foto: Geert Huisman

Dorpen krijgen mobiele zoutcontainers

di 30 november 2010, 18.29 uur

BURUM - Wethouder Jelle Boerema overhandigde dinsdag twee mobiele zoutcontainers aan de vertegenwoordigers van Dorpsbelangen Burum en Plaatselijk Belang Triemen. De overhandiging vond plaats bij de zoutopslag van de gemeente Kollumerland achter het gemeentehuis te Kollum.

De zoutcontainers worden overhandigd in het kader van een proef met lokale gladheidbestrijding die de gemeente dit jaar in de twee dorpen uitvoert. De proef bestaat uit het ter beschikking stellen van een mobiele zoutcontainer met zout en een bijbehorende schep aan de beide verenigingen.

De gemeente heeft een door de raad vastgesteld strooibeleid, waarin is aangegeven welke straten en andere openbare ruimtes gestrooid worden. In dit beleid is ook aangegeven welke straten eerst, welke straten in tweede instantie en welke straten mogelijk helemaal niet gestrooid worden. Omdat in de wintertijd de beschikbaarheid van mens en machine beperkt is, worden sommige paadjes en toegangswegen naar openbare gebouwen e.d. veel later, of zelfs helemaal niet gestrooid.

De proef met de mobiele zoutcontainers moet inzicht geven in de vraag of het strooien van (kleinere) openbare ruimtes, aanvullend op het bestaande strooibeleid, door de bevolking zelf kan worden uitgevoerd. De proef komt dus niet in de plaats van de strooiwerkzaamheden van de gemeente zelf.

Omdat het niet de bedoeling is dat iedere burger voor zichzelf van deze voorziening gebruik gaat maken, wordt de container beheerd door de beheerder van het dorpshuis of een vertegenwoordiger van Plaatselijk Belang. De beide verenigingen moeten zelf zorg dragen voor het beheer en het bijvullen van de container. De gemeente stelt wel het zout beschikbaar.

Met deze proef gaat een lang gekoesterde wens van de verenigingen van Dorpsbelangen in vervulling. Na afloop van de winterperiode wordt bekeken of de werkwijze geslaagd is en ook eventueel in andere dorpen kan worden ingevoerd.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!