4.3 °C

Ondanks matig spel, punten Frigro

zo 28 november 2010, 18.30 uur

GERKESKLOOSTER - Zaterdag speelde de scheepvaartbedrijf Van Santen-formatie de thuiswedstrijd tegen M.N. en W. uit Hijum. Het werd uiteindelijk een overwinning van Frigro, spel was redelijk tot goed, echter de scherpte voor veel doelpunten ontbrak. Oorzaak lag misschien in het ongebruikelijk tijdstip van spelen, 13.00 uur s’middags of de ophef bij een wedstrijd van de jeugd, voorafgaand aan de wedstrijd. Twee punten zijn echter nooit in gevaar geweest, eindstand 9 – 5.

Door een blessure van Ilse van der Veen speelde Douwina van der Heide, tevens staat Annet Oostra weer in de basisopstelling van de geel/zwarten. Pupil van de week Alida Hazenberg bracht de door R&A Autoservice B.V. aangeboden bal in het veld en scoorde bijna een inloopbal. Hierna kon de wedstrijd aanvangen.

Het duurde even voordat de eerste doelpunten kwamen, het spel was op zich prima, maar de afronding ontbrak er nog wel eens aan. Iets wat naderhand bleek ook niet beter zou worden deze wedstrijd. Uiteindelijk was het Wilfred Oostra die door middel van een kansje en een afstandschot de 2 – 0 op het scorebord zette.

M.N. en W. gaf aan ook voor de punten te gekomen zijn en scoorde van afstand en bracht hierna de stand zelfs op 2 – 2 door een uitstarter. Hierna was het andermaal Wilfred Oostra die de korf vond voor Frigro. Karin van der Molen bracht de stand op 4 – 2. Nadat Willem Oostra van afstand raak schoot, was het een heer van M.N. en W. die hetzelfde deed.

Voor rust wisten beide partijen nog eenmaal te scoren, voor Frigro deed Karin van der Molen dad. Hiermee kwam de ruststand op 6 – 4. Er waren voldoende kansen geweest, inloopballen, kansjes onder de korf, om het verschil in doelpunten groter te maken. Dit gebeurde echter niet en hierdoor werd het gat niet beslissend.

Na rust was het spel andermaal wel goed, echter te weinig doelpunten. Het was uiteindelijk Willem Oostra die heel slim een strafworp mee kreeg, welke werd gemaakt door Koen Wouda. Hierna was het andermaal Koen Wouda, nu van afstand, hij bracht de stand daarmee op 8 – 4. Beide partijen wisten in de tweede helft nog eenmaal te scoren, aan Frigro-zijde door een strafworp van Wilfred Oostra na foutief verdedigen bij een vrije bal door M.N. en W. Eindstand 9 – 5. Het belangrijkste deze middag was wel, ondanks het weinig scoren, de twee punten.