Account
Logo
Zoeken
15.2 °C

Drachten: bejaard echtpaar overvallen

wo 17 november 2010, 9.28 uur

DRACHTEN - Een bejaard echtpaar uit Drachten is dinsdag rond 19.46 uur overvallen in hun woning aan de Schwartzenberghlaan. Dit gebeurde door drie getinte mannen in donkere kleding die bivakmutsen droegen. De 87-jarige bewoner werd door de daders geslagen. De overvallers eisten geld en nadat zij een geldbedrag van de 83-jarige vrouw kregen, gingen ze er vandoor. Het bejaarde echtpaar was erg overstuur en werd later door ambulancepersoneel opgevangen. Ook stelde de technische recherche van de politie een onderzoek in op de overvallocatie.

De overval was niet het enige incident dat zich in de buurt afspeelde. Ongeveer een kwartier eerder werd rond 19.30 uur een 59-jarige vrouw uit Drachten door drie gemaskerde mannen in haar gezicht geslagen. Dit gebeurde op de Langewijk, in de buurt van de supermarkt Albert Hein. De getinte mannen droegen op dat moment bivakmutsen, zwarte kleding en twee hadden een rugzak bij zich.

Mogelijk was de aanleiding voor de misleiding het feit dat de vrouw het trio aansprak toen ze bij een auto stonden. De vrouw werd daarop direct in haar gezicht geslagen. Vervolgens gingen de mannen, via een steeg in de richting van de Stelpswijk, Noorderdwarsvaart, Wielewalen, er vandoor. De mishandelde vrouw meldde zich later bij het politiebureau waar zij door agenten en slachtofferhulp werd opgevangen. Zij deed aangifte.

Getuigenoproep
De politie is nu op zoek naar getuigen die tussen 19.15 uur en 20.00 uur in de omgeving van de Langewijk, Schwartzsenberghlaan iets hebben gezien wat mogelijk te maken kan hebben met deze mishandeling en overval. Zij kunnen met de politie bellen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Rokende wasmachine in Gorredijk

Rokende wasmachine in Gorredijk


regionaal nieuws

Poollicht vastgelegd boven Friese wad

Poollicht vastgelegd boven Friese wad





regionaal nieuws

Eerste editie Freecity groot succes

Eerste editie Freecity groot succes