10.4 °C

Ropta Boys langs De Sweach

zo 14 november 2010, 22.40 uur

BEETSTERZWAAG - Ropta Boys wist haar derde wedstrijd op rij te winnen. Het ging afgelopen zaterdagmiddag niet van een leien dakje in Beetsterzwaag tegen de Sweach. Ropta Boys speelde niet geweldig en wisselde goed en slecht voetbal af. De Sweach was deze middag niet bij machte om het soms slordige voetbal van Ropta Boys af te straffen. Hierdoor kon Ropta Boys na 90 minuten zeer tevreden zijn met de uiteindelijk 0-3 overwinning.

Voor Ropta Boys begon deze middag uitstekend op het zware veld. Na 3 minuten lag de bal in het vijandelijke doel. Roelof Weidenaar wist de bal met de binnenkant van de voet zeer beheerst over de keeper van de Sweach te liften. (0-1) Ondanks dit Ropta Boys doelpunt begon de Sweach het beste aan de wedstrijd. De beginfase was voor de thuisploeg, maar echt gevaar leverde dit niet op.

Keeper Hillebrand Tanja moest enkele keren zijn kunsten tonen bij een afstandsschot. In het eerste halfuur weet Ropta Boys niet haar draai te vinden. Het oogt allemaal te gemakkelijk en de Sweach was feller en beter in deze fase. Ondanks het mindere spel kwam Ropta Boys niet echt in gevaar.

Gelukkig wist de ploeg van trainer Yko de Boer zich te herstellen in het laatste kwartier van de eerste helft. Er ging in ieder geval dreiging uit van het spel en er kwamen kansen voor Ropta Boys. Dit leverde in de 35e minuut het tweede doelpunt op. Een intelligente steekpass van Roelof Weidenaar op Birhanu Rispens betekende 2-0 voor Ropta Boys. Gezien het wedstrijdbeeld gaf deze stand niet de verhoudingen weer op het veld.

Maar geen Ropta Boys speler en supporter die hierom maalde. Voor rust kreeg Ropta Boys zelfs nog enkele goede mogelijkheden via Tjidsger Braaksma en Birhanu Rispens. Deze kansen werden niet benut en hetzelfde gold voor de Sweach, want deze ploeg kreeg voor rust ook voldoende mogelijkheden om de stand in hun voordeel draaglijker te maken. Gelukkig voor Ropta Boys liet men dit na. Ruststand: 0 – 2.

In de tweede helft probeerde Ropta Boys fel te starten, maar dit ebde snel weg. Het was de Sweach die met opportunisme nog iets probeerde te maken van deze wedstrijd en achterstand. Dit lukte niet, alhoewel men daarvoor wel de kansen en mogelijkheden kreeg in de tweede helft. Verder mocht Ropta Boys van geluk spreken dat Jan Yzn Braaksma in de 60e minuut mocht blijven staan van de scheidsrechter.

Na een overtreding op een doorgebroken speler kreeg hij geel, maar er zat wel degelijk een rood luchtje aan. De Sweach wilde in het eerste half uur van de tweede helft niet capituleren. Men probeerde van alles, maar gelukkig voor Ropta Boys stond het vizier niet scherp bij de Sweach spelers. Niemand haalde de trekker over voor de Sweach. Ropta Boys bleef hierdoor op de been en kwam in het laatste kwartier van de wedstrijd sterk terug.

In één keer begint het te lopen en blijkt deze ploeg behoorlijk te kunnen voetballen. Ropta Boys kreeg kansen op de 0-3 via Jan Pzn Braaksma, Birhanu Rispens en Aant Soepboer. Zij wisten Ropta Boys nog niet definitief binnen te schieten. Dit gebeurde uiteindelijk in de 90e minuut van de wedstrijd.

De mooiste aanval van de wedstrijd over veel schijven vond plaats in de allerlaatste minuut. Deze prachtige aanval werd even fraai afgemaakt door Roelof Weidenaar. Hij schoot de bal in de verre hoek onbereikbaar voor de keeper binnen. (0-3).

Concluderend mocht Ropta Boys niet klagen met deze ruime, maar toch niet gemakkelijk verkregen overwinning. Goed voetbal werd teveel afgewisseld met slecht voetbal bij Ropta Boys. Uiteindelijk wist tegenstander De Sweach niet te profiteren van deze mindere dag aan Ropta Boys zijde. Hierdoor is de overwinning uiteindelijk terecht. Een degelijke overwinning. Eindstand: 0-3.