5 °C

BCV wint van Broekster Boys

za 13 november 2010, 20.45 uur

BURGUM - Broekster Boys verloor vorige week de topper tegen Buitenpost met 0-1. Tien gele kaarten werden er in die wedstrijd uitgedeeld. Spits Hedzer Prins was dan ook geschorst, maar verder was Broekster Boys volledig. Toch moest Broekster Boys de tweede nederlaag op rij slikken

Scheidsrechter in Burgum was J. Wagenaar uit Drachten. Trainer bij BCV is momenteel Gerrie de Boer uit Damwald en BCV had de laatste twee wedstrijden gewonnen. Broekster Boys voetbalde beter, maar BCV kreeg de beste kansen.

Al in de derde minuut kreeg de 18 jarige Jaap Peter Nijboer van BCV een geweldige kans, maar keeper Karim Oortgijsen wist het schot tot corner te verwerken. Halverwege de eerste helft wist Jaap Peter Nijboer van BCV de bal te bemachtigen. Nijboer was niet zelfzuchtig en schoof de bal naar Alwin Fonk. Fonk wist de 1-0 binnen te tikken. Schoten van Geert Lammert Wijnsma en Tjalling van der Meulen werden gestopt door keeper Hendrik van der Laan van BCV. Broekster Boys was superieur in dat laatste kwartier van de eerste helft.

Direct na de rust had BCV de strijd kunnen beslissen. Twee minuten na de rust mist Steffen Procee alleen voor keeper Karim Oortgijsen. Direct daarop was het Jaap Peter Nijboer, die Jelte van der Wal bediende, maar weer ging een kans verloren voor BCV. Omba Sabuni van Broekster Boys mist daarna een kans op de gelijkmaker.

Halverwege de tweede helft mocht Jelte van der Wal van BCV doorgaan en kwam alleen voor de Boys doelman. Van der Wal schoot tot ontzetting van het thuispubliek naast. Enkele minuten later kreeg Tjalling van der Meulen van Broekster Boys de kans op 1-1, maar het schot was veel te zacht.

Het werd een levendige wedstrijd en Jelte van der Wal van BCV miste weer. Ook René Dijk en Kas Huizenga van Broekster Boys wisten niet te scoren. Twee minuten voor het eindsignaal werd de 2-0 binnen geschoten door invaller Martijn Rispens. Door dit doelpunt was voor BCV de buit binnen en trainer Gerrie de Boer uit Damwald mocht tevreden het veld verlaten. De Boer was overigens zeer content met de overwinning. Zijn jongens toonden een uitstekende inzet.

Overigens had volgens de Boer zijn team eerder de 2-0 moeten scoren. Dat laatste is het grootste manco bij BCV. Verder is het voetbal goed en is het team strijdlustig. Scheidsrechter Wagenaar had geen enkele gele kaart uitgedeeld en bleek de wedstrijd goed aan te voelen.