10.8 °C

Drachtster Boys wint van ONR

za 13 november 2010, 15.59 uur

DRACHTEN - In een goed gevulde Korfbalhal speelde Drachtster Boys tegen ONR uit Roden. Vanaf de eerste minuut was duidelijk waar de Drenten voor gekomen waren: afwachten en counteren. Maar Drachtster Boys maakt er de laatste weken de gewoonte van binnen één minuut te scoren. Ook deze keer was het Arnaud Donker die de bal fraai afkapte en na slechts 27 seconden doel trof.

Na de snelle voorsprong bleven de Boys aandringen. Dat resulteerde al snel in een tweede treffer van Arnaud Donker vanuit een overtalsituatie: 2–0. Niet lang daarna liet ONR zien waar ze sterk in zijn: de snelle counter. Eerst was het Jurian Zwarts die de bal ongelukkig in eigen doel liep en daarna scoorde ONR een bijna onmogelijke bal met een curve vanuit de hoek: 2–2. Dennis de Vries liet zien in de kleine ruimte goed uit de voeten te kunnen en zorgde voor 3–2, maar ONR counterde zakelijk naar 3–3.

In de tweede helft speelde Drachtster Boys wat meer afwachtend. Na vijf minuten werd dat beloond. Arnaud Donker kwam fraai naar binnen en scoorde zijn derde van de avond. Daarna tekende Dennis de Vries voor zijn tweede treffer en de stand stond op 5–3. ONR moest nu komen en zo ontstond er ruimte voor de snelheid van Jurian Zwarts. Halverwege de tweede helft ging hij er vandoor en stiftte de bal uit een moeilijke hoek fraai over de uitkomende doelman: 6–3. Via doelpunten van nogmaals Zwarts, Jan Ruurd Koopmans en een vrije trap van ONR kwam de eindstand op 8–4.

Aanvoerder Westerhof begreep waarom de eerste helft moeizaam verliep: "we waren te gretig en dat is wat ONR graag wil. In de tweede helft speelden we meer afwachtend en kwamen de kansen vanzelf." Drachtster Boys blijft koploper en speelt vrijdag de belangrijke topper op en tegen Urk.