9.1 °C

Buitenpost wint van Broekster Boys

za 6 november 2010, 21.15 uur

DAMWALD - Ook in Damwald was er in de nacht voorafgaande aan de wedstrijd Broekster Boys-Buitenpost veel regen gevallen. Toch was het veld bespeelbaar. En in die eerste helft kwam viel de regen nog eens met bakken uit de hemel. De tweede helft bleef het droog, maar toen viel wel het enige doelpunt. En scheidsrechter Arends wist in deze sportieve wedstrijd tien gele kaarten te geven. Twee spelers ontvingen zelfs twee gele kaarten en dus rood.

In de eerste minuten van de wedstrijd werd een lange bal naar Stephan Overkempe van Broekster Boys gespeeld. Keeper Albert Kobus kwam goed uit de goal en wist de bal voor Overkempe over de zijlijn te schieten. Oud speler van Broekster Boys Hendrik Atze Storm werd in de vlucht meegenomen. Storm was in staat verder te spelen. Enkele minuten later moest Pieter Henstra van Buitenpost wel geblesseerd het veld verlaten.

Hedzer Prins van Broekster Boys werd nog eens gevaarlijk en dat gold ook voor Dorian Berisha van Buitenpost. Laatstgenoemde trapte mis, zodat het gevaar was geweken. Walter Bakker van Buitenpost wist de paal te raken in die eerste helft en Stephan Overkempe kreeg een kans om te scoren. De kopbal was te zacht en keeper Kobus bracht redding Op voetbalgebied gebeurde er verder weinig in deze sportieve wedstrijd, maar scheidsrechter Arends uit Emmen wist vier spelers van Buitenpost voor praten en andere kleinigheden op geel te trakteren.

Twee minuten na de rust kopte Dorian Berisha op de goal van Broekster Boys. Keeper Karim Oortgijsen liet de bal los en Durk Renze Pilat was er als de kippen bij om de bal via verdediger Oane Kooistra in het doel te werken (0-1).

Broekster Boys ging voor de gelijkmaker, maar kreeg geen enkele uitgespeelde kans. Scheidsrechter Arends ging gewoon door met kaarten uidelen. Beide partijen kregen nu elk twee gele kaarten. Maar het veld werd steeds moeilijker bespeelbaar. Hedzer Prins van Broekster Boys probeerde met een omhaal te scoren. Broekster Boys scoorde wel, maar het doelpunt werd afgekeurd. Ongelukkig raakte Prins bij die omhaal een Buitenpost speler en Prins kreeg daarvoor geel. Dit was de tweede gele kaart voor Prins en moest met rood het veld verlaten.

Dirk Renze Pilat van Buitenpost mocht daarna ook het veld verlaten voor zijn tweede gele kaart vanwege een opmerking aan het adres van de leiding. De wedstrijd ging door, maar Buitenpost gaf geen kans weg en zo bleef het 0-1. Misschien was een gelijkspel wel de juiste verhouding geweest.

Hendrik Atze Storm van Buitenpost wist na afloop het geheim van Buitenpost te vertellen. Buitenpost heeft momenteel een degelijk team, die weinig tot geen kansen weggeven en bovendien Dorian Berisha heeft voor de goals. Buitenpost was blij met de overwinning, maar was ontevreden met het vertoonde spel. Ook was men ontevreden over de zeven gele kaarten, die men had ontvangen. De wedstrijd was sportief en gele kaarten waren volkomen onnodig. De spelers voelden de wedstrijd aan.

In het Broekster Boys kamp was men uiteraard ook ontevreden over het vertoonde spel en over de ten onrechte gegeven gele kaarten. De onderlinge sfeer tussen beide kampen was uitstekend en dat deed ook verstokte voetballiefhebbers goed. Dit was misschien wel het meest positieve van deze wedstrijd.