Account
Logo
Zoeken
20.5 °C

Deel voorstellingen DOK18 gaat door

do 4 november 2010, 23.05 uur

DOKKUM - Een groot deel van de geplande voorstellingen in het Dokkumer theater Dok 18 gaat gewoon door. Dit ondanks het feit dat de gemeente Dongeradeel haar contract met de eigenaar van het pand heeft opgezegd. De 22 voorstellingen van de culturele commissie van de gemeente Dongeradeel gaan niet door. De 10 evenementen die door Boven Holland Entertainment zijn gepland, vinden gewoon plaats.

Bobby Feenstra, eigenaar van Boven Holland Entertainment: "Ook onze eerstvolgende voorstelling van Griet Wiersma op 12 november proberen we gewoon door te laten gaan". Ook alle staande concerten, onder andere van Feuerengel, gaan gewoon door.

Wethouder Tytsy Willemsma laat in een reactie weten de ontstante situatie erg te betreuren. De gemeente heeft een contract met Oosterpoort BV en ondanks vele gesprekken, kunnen de twee het niet eens worden. Oosterpoort BV liet eerder al weten dat de huurprijs wat hen betreft te laag was. Die huurprijs is volgens de wethouder in het contract voor tien jaar vastgelegd (met een inflatiecorrectie) en aan die afspraak dient het bedrijf zich te houden, vindt Willemsma.

De constructie met verschillende bedrijven en stichtingen die bij de oprichting van het theater uit nood werd geboren, was achteraf gezien ook niet erg overzichtelijk vindt Willemsma. "Mar dat is efternei sjoen makkelijk sein". De gemeente bekijkt nog of het mogelijk is om onder andere de kosten voor het annuleren van de voorstellingen op Oosterpoort BV te verhalen is.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Fietser aangereden op rotonde in Drachten

Fietser aangereden op rotonde in Drachten


regionaal nieuws

Tineke Cruiming wint Miss Curve Nederland 2024

Tineke Cruiming wint Miss Curve Nederland 2024