3.9 °C

Broekster Boys klimt naar sub-top

zo 24 oktober 2010, 13.55 uur

DAMWALD - Voorafgaande aan de wedstrijd tussen Broekster Boys en Heerenveensche Boys reisde de gehele selectie en het bestuur naar Ferwerd af voor het condoleren van de familie Kooistra en de familie Terpstra. Gesina Kooistra-Terpstra was afgelopen week op 47 jarige week overleden. Riemer Kooistra was zowel als speler en als trainer actief geweest bij Broekster Boys en zoon Remco Kooistra speelde de afgelopen twee seizoenen bij Broekster Boys.

Na de minuut stilte ging de voetbalstrijd los tussen de nummer twee uit Heerenveen en de nummer zes Broekster Boys. De wedstrijd stond onder leiding van de jonge scheidsrechter D. Schaper uit Dokkum. Broekster Boys zocht direct de aanval. Toch bleek, dat de regen deze middag de grote spelbreker zou worden. Na vijf minuten werd een voorzet van Hedzer Prins afgerond door Stephan Overkempe. Vijf minuten later tikte keeper Karim Oortgijsen van Broekster Boys een hard schot op de lat en zo bleef het 1-0.

Diverse combinaties tussen Prins en Overkempe mislukten tot drie minuten voor het rustsignaal als Overkempe in het strafschopgebied word neergehaald. Tjalling van der Meulen schoot de penalty onberispelijk via de lat binnen (2-0).

Na de rust gingen de gasten uit Heerenveen aanvallen. Een vrije trap van Heerenveensche Boys werd tot corner verwerkt. De gasten uit Heerenveen bleven aanvallen, maar kregen weinig echte kansen. Maar halverwege de tweede helft scoorde Hedzer Prins de 3-0. De overwinning leek binnen bereik, maar niets was minder waar.

Enkele minuten later knalde Pieter Terpstra loeihard de bal in de rechter bovenhoek (3-1) en een minuut later was de stand zelfs 3-2 door een kopbal van Tsjipke Hofstra. Grensrechter Dreijer van Broekster Boys had buitenspel geconstateerd, maar scheidsrechter Schaper negeerde de grensrechter. Invaller Dirk Wijnsma had de 4-2 op de schoen, maar het schot van Wijnsma werd uitstekend gepareerd door keeper Peter Hoekstra. En zelfs een scrimmage voor het Heerenveensche doel werd niet benut. Daardoor werd 3-2 de eindstand. Drie spelers van Heerenveensche Boys ontvingen geel en Hedzer Prins van Broekster Boys ontving ook nog een gele kaart. Het was een sportieve wedstrijd. Broekster Boys klom naar de derde plaats.