4.4 °C
( Foto Erik Schippers ) Geale Tadema en Sanne Doornbos.

Verlies korfballers Drachten

zo 10 oktober 2010, 16.43 uur

DRACHTEN - ZWOLLE Drachten/Van der Wiel, momenteel derde op de ranglijst, verloor afgelopen zaterdag van het hoger geplaatste Sparta/Zwolle met 19-13. De resultaten van de Drachtsters kunnen tot nu toe getypeerd worden als wisselvallig.

Vorige week werd met overmacht gewonnen in Arnhem, na een zwakke thuiswedstrijd een week eerder. In Zwolle verliep het wederom moeizaam bij de groenhemden. De eerste helft kwamen de Zwollenaren op voorsprong en liepen uit naar 8-3. Na een time-out herpakten de spelers uit Drachten zich en gingen in de achtervolging. Vier doelpunten op rij beperkte de achterstand en daardoor was het met rust 10-7.

De inhaalrace haperde na de pauze en de thuisploeg bouwde de voorsprong uit naar 16-8. Drachten kon de wedstrijd niet meer winnen, de eindstand werd 19-13. Komende zaterdag speelt Drachten/Van der Wiel om 15.30 thuis tegen Heerenveen.

Scores voor Drachten/Van der Wiel: Romke Adema 2, Arnoud Doornbos 2, Sanne Doornbos 2, Marten Penninga 2, Geale Tadema 2, Jolanda Klos, Willemien Oenema en Ritske Wagenaar.

--

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november 2010 organiseert KV Drachten/Van der Wiel een zaalkorfbaltoernooi met de eerste en tweede teams van KV Drachten/Van der Wiel, De Meeuwen, Mid-Fryslân en Oerterp. Meer over dit toernooi op www.kvdrachten.nl