3.1 °C

K.V. Invicta - K.V. Lemmer

zo 10 oktober 2010, 16.34 uur

KOLLUM - Op eigen bodem heeft de hoofdmacht van K.V. Invicta afgelopen zaterdag haar plicht vervuld tegen K.V. Lemmer. Het publiek was in grote getale naar sportpark Baensein gekomen waar de thuisploeg onder het najaarszonnetje de laatste thuiswedstrijd wist te bepalen op 21-15.

De Pruttelpot-formatie begon niet goed aan de wedstrijd. Het leek alsof men niet helemaal bij de les was en verdedigend was men ook niet scherp genoeg. Dit resulteerde dan ook al in een 0-4 achtersprong in de eerste 13 minuten van de wedstrijd. Gelukkig wist Invicta terug te komen door onder andere doelpunten van Wietze-Jan Grijpma en Mirjam Ellens. Tien minuten voor de pauze wisten de oranjehemden op gelijke hoogte te komen met de tegenpartij.

Het was zaak om hierdoor een voorsprong op te bouwen en dit lukte dan ook. De Pruttelpot-formatie wist langszij te komen en ging met een stand van 9-7 de rust in. In de rust werd door trainer/coach Arco Goedkoop iedereen weer op scherp gezet. Hij was dan ook niet tevreden met het spel van de thuisploeg.

Na de rust liet K.V. Invicta het betere spel zien. En werd namelijk als collectief gekorfbald en de kansen werden benut door doelpunten van Ruurd Meindertsma en Alle-Thiemen Pranger. Mede door de goedspelende Wietze-Jan Grijpma kon Invicta uitlopen naar een stand van 16-9. In de slotfase wist K.V. Lemmer even dichterbij te komen, 18-12, maar dit mocht niet meer baten. Arjan Kiewiet werd in het veld gebracht voor Wietze-Jan Grijpma en wist zelfs nog eenmaal te scoren. Ook werd Minze de Boer ingezet voor Uulco Hoekstra. Eindstand 21-15.

Volgende week zaterdag speelt de Pruttelpot-formatie de laatste wedstrijd van het veldseizoen uit tegen It Fean te Surhuisterveen.