5 °C

Beginfase nekt Ropta Boys

za 9 oktober 2010, 20.17 uur

FRIESCHEPALEN - De samenvatting van de Ropta Boys begeleiding sloeg de spijker op zijn kop. Ropta Boys verloor de wedstrijd in de eerste 20 minuten. De ploeg herstelde zich in de tweede helft, maar ook niet meer dan dat. Wel werd er verloren van een hele goede tegenstander. Een korte en voor Ropta Boys zeer teleurstellende samenvatting van deze wedstrijd.

Alle goede bedoelingen ten spijt stond Ropta Boys na 20 minuten op deze stralende zaterdag op een trieste 3-0 achterstand. De wedstrijd begon fel in een hoog tempo op een slecht bespeelbaar veld. De eerste mogelijkheid was nog voor Ropta Boys via Birhanu Rispens. Maar daarna was het driemaal RWF en driemaal raak. In de 7e minuut wist de beste man aan RWF zijde Erik Jan van Wijk drie man te passeren. Hij wist de bal heel goed af te geven op Cornelis Veenema die op zijn beurt hard, laag en onhoudbaar binnen schoot. (1-0)

De malaise aan Ropta Boys zijde werd in de 12e minuut nog erger. Een handsbal binnen de beruchte lijnen betekende een strafschop voor RWF. Deze werd onberispelijk binnen geschoten door René van Wier. (2-0) Na deze treffer was Ropta Boys de kluts helemaal kwijt met grote gevolgen in de 20e minuut. Een misverstand tussen Jan Pzn Braaksma en Andries Weidenaar werd genadeloos en koel afgestraft door Steven Soekhoe. (3-0)

In deze fase werd Ropta Boys overlopen. Gelukkig herstelde Ropta Boys zich enigszins na een dik halfuur spelen. Bijna werd de stand draaglijker voor Ropta Boys. Roelof Weidenaar schoot vanaf 25 meter een afvallende bal kiezel hard tegen de lat. Pech voor Ropta Boys, maar daar tegenover stonden ook nog enkele goede mogelijkheden voor RWF om de stand in de eerste helft nog verder op te voeren. Dit bleef Ropta Boys bespaard, mede door goed keeperswerk van Geart Dam. De rust werd hierdoor bereikt met een voor Ropta Boys begrippen ongekende 3-0 achterstand.

Trainer Yko de Boer kon in de rust maar één beslissing nemen. Om nog te hopen op resultaat moest er één tegen één gevoetbald worden in de tweede helft. Laatste man Andries Weidenaar moest het veld ruimen voor spits Tjidsger Braaksma.

Deze tactiek bracht meteen succes, want in de 47e minuut draaide Jan Meindert Castelein een corner in één keer binnen. (3-1) Door deze treffer gloorde er een sprankje hoop voor Ropta Boys. In de beginfase van de tweede helft kreeg Ropta Boys via met name Tjidsger Braaksma nog enkele mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Dit gebeurde niet met als gevolg dat RWF veel ruimte kreeg in de omschakeling. Deze ruimte werd Ropta Boys na bijna 60 minuten fataal. Balverlies op het middenveld bleek dodelijk, want RWF speler Erik Jan van Wijk schoot vanaf 30 meter een houdbaar schot raak. (4-1)

Dit doelpunt betekende eigenlijk einde oefening voor Ropta Boys. Na dit doelpunt probeerde Ropta Boys de stand nog iets aan te passen. Dit lukte niet, omdat Roelof Weidenaar en Tjidsger Braaksma de mogelijkheden die men nog creëerde niet wist te verzilveren. RWF hield gemakkelijk stand en kreeg zelf ook nog enkele behoorlijke kansen om Ropta Boys nog verder in rouw te dompelen. Dit bleef Ropta Boys bespaart. Na 90 minuten bleven de drie punten terecht in Frieschepalen. Voor Ropta Boys een bittere pil, die volgende moet worden weggespoeld.

Eindstand: 4-1.