Account
Logo
Zoeken
8.9 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink

Leerlingen helpen boeren bij onderhoud

vr 8 oktober 2010, 15.15 uur

BOELENSLAAN - Wethouder Klaas Antuma bracht vrijdag een werkbezoek bij fam. Nijboer in Boelenslaan. Leerlingen van CBS De Hoekstien uit Surhuisterveen staken daar de handen uit de mouwen. Er werd druk gezaagd, ontdekt en ervaren.

Hij deed het bezoek omdat de komende vier jaar ongeveer 4000 basisschoolleerlingen uit de Noardlike Fryske Wâlden de handen uit de mouwen steken bij boeren in de eigen omgeving. Aan de hand van het project 'Takomst foar in Unyk Lânskip' maken kinderen in de groep 7 en 8 intensief kennis met de geschiedenis, de natuur en het landschapsbeheer van het fraaie Nationaal Landschap. Elzen staan hierin centraal; kinderen helpen bij 18 boeren mee aan het onderhoud van de beeldbepalende elzensingels.

Het project is in 2008 ontwikkeld om leerlingen meer te betrekken bij hun geboortestreek: Nationaal landschap ‘Noardlike Fryske Wâlden”. Dit project was zo succesvol, dat het de Súlveren Skries van de Provinsje Fryslân won. Dit najaar is het project uitgebreid naar de gemeente Achtkarspelen en in het vroege voorjaar gaan ook scholen uit Tytsjerksteradiel aan het werk. Op school gaan de kinderen in op het ontstaan én het behoud van het karakteristieke coulissenlandschap. Ook maken ze een folder over het nationaal landschap voor toeristen waarin ze vertellen wat ze hebben geleerd en waarom het gebied zo bijzonder is. Zo attenderen ze zowel bewoners als bezoekers van het gebied op het unieke karakter van de Wâlden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum





regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid