Account
Logo
Zoeken
4.1 °C

Drachtster slaat buurman gebroken kaak

ma 4 oktober 2010, 20.40 uur

LEEUWARDEN - Het wil niet echt boteren tussen de buren in de Passchier Bollemanhaven in Drachten. Een 55-jarige Drachtster moest zich maandag bij de politierechter melden omdat hij op 18 maart zijn buurman een gebroken kaak had geslagen. De buren liggen al zo'n twee jaar met elkaar overhoop, meldde de Drachtster. In maart barstte de bom.

De Drachtster ergert zich groen en geel aan het gedrag van zijn buurman. Vooral als buurman gedronken heeft, is er volgens de verdachte geen land mee te bezeilen. Andersom zou de buurman moeite hebben met de bedrijfsactiviteiten van de Drachtster. Toen die op 18 maart zijn truck geparkeerd had, kwam de buurman op hem af.

De mannen liepen met elkaar op en kregen woorden. De verdachte was bewust met zijn buurman opgelopen: 'Ik wilde hem laten merken dat ik niet bang voor hem was'. De buurman zou hem met de dood hebben bedreigd. 'Voor de zoveelste keer. Hij bedreigt mij al twee jaar', zei de Drachtster. Toen de buurman dreigend op hem af kwam, haalde de verdachte uit. Tot drie keer toe gaf hij de ander een vuistslag in het gezicht. Terwijl de buurman in zijn boot lag, deelde de verdachte nog een paar schoppen uit.

Achteraf besefte hij dat het 'geen verstandige actie' was geweest. 'Hij maakte aanstalten om te slaan', zei de Drachtster. De man verweet de buurman dat hij cru en gewelddadig tegen zijn kinderen deed. Maar was hij dat zelf ook niet geweest richting de buurman, vroeg de rechter zich af. 'Is het niet een geval van de pot verwijt de ketel?'

De buurman vorderde 1500 euro smartengeld. Daar was de verdachte het absoluut niet mee eens. Om de boel een beetje te sussen had hij een bordje 'te koop' op zijn boot gehangen. Ook heeft hij, volgens hem op advies van de politie, nepcamera's opgehangen. De buurman zou weten dat het geen echte camera's zijn. Toch heeft het geholpen, volgens de verdachte. 'Het is er wel wat rustiger van geworden'.

Omdat de kaak van de buurman niet geopereerd hoefde te worden, beschouwde de rechter de verwonding niet als zwaar lichamelijk letsel. Voor een 'gewone' mishandeling en het plegen van erfvredebreuk -de buurman had de verdachte tot twee keer toe van zijn erf gestuurd- kreeg de Drachtster een geheel voorwaardelijke werkstraf van 60 uur. Daarbij hield de rechter sterk rekening met de lange voorgeschiedenis. De schadeclaim werd niet-ontvankelijk verklaard.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum