Account
Logo
Zoeken
4.4 °C

Nij Quick Libben handhaaft 2e plek

zo 3 oktober 2010, 20.10 uur

RINSUMAGEAST - De tweede streekderby in klasse 4A werd gespeeld in Rinsumageest tegen Wik'34. Nij Quick Libben ontving en was gebrand om te winnen. Hoewel moeizaam scorend, wonnen de Geasters van de Damsters getraind door de oudtrainer van NQL, toch volledig terecht. De wedstrijd van de reserves werd onnodig verloren waardoor de opmars van het tweede team even blijft staan.

Nij Quick Libben startte zoals alle wedstrijden georganiseerd en degelijk, met Ilse Raap en Bartel Visser nieuw in de ploeg was het natuurlijk even wennen. Toch speelde het NQL van trainer Schaafsma dominant en gecontroleerd. Verdedigend had het de tegenstander goed bestudeerd en kon dan ook aanval na aanval afbreken of de bal terughalen.

Maar omdat een bekend probleem bij NQL de kop op stak bleef het lang spannend, de gastheren vergaten namelijk te scoren. Met aanvoerder Minne Jansma in een sterke sturende rol voerde het de druk op Wik steeds verder op.

Toch moest 1 van beide ploegen de score gaan openen, het was Wik dat als eerste een vrije bal erin legde. Maar korte tijd later betekende een terechte strafworp de 1-1.

Het andere aanvalsvak met aanvalsleider Jaap Zwanenburg in een sterke rol, wist heel wat makkelijker de korf te vinden. Met prachtig spel en uitstekend uitgevoerde opdrachten mikte het de 2-1 en via een mooie dubbel op Einte Wassenaar, ook de 3-1 door de korf.

Met deze magere stand werd er gerust. Maar helaas bleef het andere vak ook direct na rust, droog staan, het speelde uitstekend korfbal met mooie passing van de sterk spelende Ilse Raap en goed rebound werk van de heren maar de dik verdiende goal bleef uit. De wit-hemden uit Damwoude profiteerden optimaal met een afstandschot en een wat zwaar bestrafte strafworp, 3-3.

Elisa Wouda beloonde het sterke spel met 4-3 maar Wik bleef middels een uitstarter bij tot 4-4. Op dit moment greep coach Schaafsma in door Jacob v.d. Velde in te brengen voor de lange Minne Jansma. Ineens ging het scoren gemakkelijker, Sietske Hoekstra gooide van afstand de 5-4 door de mand waarna Jacob v.d. Velde zijn sterke spel beloonde met een kansje onder de korf aangegeven door de hardwerkende Bartel Visser, 6-4.

Wik'34 spartelde nog even tegen door 6-5 maar een strafworp en een tweede afstander betekende 8-5. Daarna droop de opluchting van de tri-colores af en dit hielp want bij 8-6 zou het de zaak op slot gooien, Elisa Wouda, Jaap Zwanenburg en Ilse Raap beloonden de thuisploeg met een meer dan terechte 11-6 overwinning.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
74%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
22.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'