Account
Logo
Zoeken
4.7 °C
'Help Kemen naar de dolfijnen'

'Help Kemen naar de dolfijnen'

zo 3 oktober 2010, 19.35 uur

DRACHTEN -

De ouders van de vierjarige Kemen uit Drachten hebben onlangs een actie op internet gestart om hun zoon 'naar de dolfijnen' te helpen. Door een verstandelijke beperking kan de kleine Kemen nog niet praten. Dankzij een dolfijn-therapie in het buitenland is het echter wel mogelijk om dat heel snel te gaan te leren.

"Kemen begint wel meer klanken te maken maar we zouden het zo fijn vinden dat hij zou kunnen praten. Dan kan hij ons vertellen hoe leuk het was op het Kinder Dag Centrum, of wanneer hij ’s nachts moet huilen hij ons kan vertellen wat er aan de hand is." aldus de ouders André en Seppie. "Het is voor hem soms zo moeilijk, frustrerend en verdrietig dat hij zich niet kan uiten. En toch blijft hij een vrolijk mannetje!"

Op Curaçao ligt de oplossing klaar om Kemen te leren praten. Het CDTC geeft daar dolfijnondersteunde therapie aan kinderen zoals Kemen. Deze therapie heeft een geweldig positieve uitwerking vooral op het gebied van communicatie en motoriek. De ouders willen Kemen heel graag de kans geven om deze therapie te volgen.

In maart 2011 gaat Kemen de intensieve therapie volgen maar doordat de therapie niet vergoed wordt, is het nog maar de vraag of er genoeg geld is. Samen met familie en vrienden zijn André en Seppie nu bezig met acties en het zoeken van sponsoren om Kemen een steuntje in de rug te geven.

Wil je meer weten over Kemen, dolfijnondersteunde therapie en/of meehelpen kijk dan op www.kemen.nl/dolfijnen.htm

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!