7.4 °C

Frigro verliest nipt van koploper

zo 3 oktober 2010, 19.10 uur

GERKESKLOOSTER - Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen fusieclub DWA/Argo op het programma voor het vlaggenschip van Kv Frigro. De wedstrijd werd gespeeld op een redelijk te spelen veld en onder verrassend goede weersomstandigheden.

Frigro had voor aanvang van deze wedstrijd twee verliespunten, de tegenstander uit Winsum / Bedum had nog geen verliespunten. Taak voor Frigro om bij te blijven in de bovenste regionen om punten mee naar huis te nemen. Dit heeft er ook zeker ingezeten, de eerste helft werd de tegenstander goed bijgehouden, misschien zelfs wel wat beter. Tweede helft was het net iedere keer achter de feiten aanlopen, waardoor de winst met 12-10 naar DWA/Argo ging.

Het eerste doelpunt op het scorebord was voor de tegenstander, een heer schoot van afstand raak. De Scheepvaart Van Santen-formatie uit Gerkesklooster – Stroobos deed wat terug, het was Wilfred Oostra die een inloopbal maakte. Hierna was het Koen Wouda die een kans achter de korf benutte, echter DWA/Argo wist de stand al vrij snel gelijk te trekken. Hierna wist de tegenstander zelfs uit te lopen naar twee verschil, het laatste doelpunt uit een onterechte strafworp.

Frigro liet de kop niet hangen en kwam weer op gelijke hoogte, het was tweemaal Koen Wouda die de gele mand wist te vinden. Beide partijen scoorden nog eenmaal voor rust, voor Frigro maakt Gerdien Kuipers een inloopbal, waarmee er met een stand van 5 – 5 werd gerust.

De eerste 10 minuten in de tweede helft werd er maar weinig gescoord, ondanks de kansen die er met name voor Frigro waren. DWA/Argo bracht de stand op 6 – 5, waarna Christiaan van der Molen van de stip scoorde. Hierna liep DWA/Argo uit met twee doelpunten, naar 8 – 6.

Koen Wouda bracht het verschil terug naar één doelpunt door van afstand raak te schieten. Het verschil bleef één doelpunt doordat beide partijen eenmaal scoorden, voor Frigro scoorde Wilfred vanaf de stip. DWA/Argo liep uit naar vier doelpunten verschil, een beslissend gaatje bleek achteraf. Pieter Bronsema en Wilfred Oostra scoorden beiden nog eenmaal, maar dit mocht niet baten. De winst ging met 12-10 naar DWA/Argo.

De doelpunten aan Frigrozijde werden gemaakt door: Koen Wouda 4, Wilfred Oostra 3 (1), Gerdien Kuipers en Christiaan van der Molen 1 (1). Volgende week speelt Frigro om 15.30 uur thuis tegen Ny Quick Libben. Echter vanaf 13.30 uur is het mogelijk op het Sportpark ’t Kleaster mee te doen aan de voorronden van het NK Sneldoelen. In 1 minuut zoveel mogelijk doelpunten maken, kosten EUR 1,- per poging, opbrengst gaat naar de stichting Spieren voor Spieren.