8.6 °C

K V . Boelenslaan - K.V. Veenwouden.

zo 3 oktober 2010, 16.56 uur

BOELENSLAAN - Boelenslaan trad zaterdag aan tegen een oude bekende, Veenwouden. Meestal belooft dit speltakel, want beide ploegen zijn goed aan elkaar gewaagt. Boelenslaan startte vandaag, zachtgezegd, niet goed.

Het stond al binnen vier Minuten op een 0-4 achterstand. Toch kwam Boelenslaan wel beter in haar spel, Maar tot scoren leidde dat niet. Boelenslaan kwam via Jan de Graaf van afstand Op 1-4. Veenwouden was echter vandaag goed op schot en van afstand werd het 1-5. Boelenslaan deed er alles aan om dichterbij te komen, wat lukte. Door een inloopbal Van Meta Stoelwinder en een strafworp van Tjeerd Boomsma werd het 3-5 en was er weer Aansluiting. Toch was het Veenwouden dat via een inloopbal de score op 3-6 bracht.

Boelenslaan kwam door een inloopbal van Sietse de Boer op 4-6. Dit was echter van korte Duur van afstand werd het 4-7. Boelenslaan schakelde een tandje bij en naderde Veenwouden Tot op een doelpunt, want door en strafworp van Tjeerd Boomsma en een afstandschot van Sietse de Boer werd het 6-7. Voor rust scoorden beide ploegen nog een keer, voor Boelenslaan Was dit via een inloopbal van Meta Stoelwinder. Ruststand 7-8.

Na rust herhaalt zich, wat er de eerste minuten van de wedstrijd gebeurde. Veenwouden loopt in 7 minuten tijd uit naar 7-11 en lijkt de wedstrijd gespeeld. Niets is minder waar, Boelenslaan knokt zich terug in de wedstrijd en komt via een Inloopbal en een vrije bal van Meta Stoelwinder op 9-11. Maar direct daarop scoort Veenwouden Uit een strafworp 9-12. Toch blijft Boelenslaan er in geloven en van afstand maakt Sietse de Boer er 10-12 van. Boelenslaan komt zelfs door twee benutte strafworpen Van Peter Hylkema op gelijke hoogte 12-12. Toch loopt de wedstrijd voor Boelenslaan Slecht af.

In de laatste minuten weet Veenwouden de eindstand op 12-15 te bepalen Door het benutten van drie strafworpen. Boelenslaan speelt volgende week uit tegen Koploper DWA/ARGO. Verliep de wedstrijd zaterdag niet goed, toch was er deze week ook een succesje voor het Eerste team. In een zeer spannende wedstrijd voor de korfbalbeker, werd gewonnen van Drachten met 10-8. Boelenslaan mag het nu op 19 april 2011 opnemen tegen Wez-Handich In de volgende ronde. Boelenslaan overwintert dus in de beker.