5.4 °C

Ropta Boys gelijk tegen Rottevalle

za 2 oktober 2010, 19.41 uur

EASTERNIJTSJERK - Ondanks de uiteindelijke 0-0 stand na 90 minuten was de wedstrijd tussen Ropta Boys en Rottevalle niet saai, maar juist zeer aantrekkelijk. Een wedstrijd waarin beide keepers een hoofdrol vertolkten. Door toedoen van beide keepers bleef deze wedstrijd doelpuntloos.

Een wedstrijd die een kwartier later begon door het moeizaam verwijderen van sieraden aan handen, neus en oren bij sommige spelers. Meestal is het Ropta Boys die het initiatief neemt in het begin, maar nu was de start duidelijk voor de bezoekers uit Rottevalle. Ondanks het overwicht leverde dit niet al teveel gevaar op voor de Ropta Boys achterhoede en keeper Geart Dam.

Na 22 minuten kreeg Ropta Boys pas haar eerste mogelijkheid. Een vrije trap van Arend Castelein werd goed ingekopt door Roelof Weidenaar, maar de Rottevalle keeper stond juist opgesteld en pakt de bal klemvast. Na deze Ropta Boys kans was het beurt aan Rottevalle. Een speler van Rottevalle kwam in 25e minuut alleen op keeper Geart Dam af. Door lang na de bal te kijken wist keeper Geart Dam zijn ploeg te behoeden voor een achterstand. Ditzelfde akkefietje gebeurde nogmaals in de 40e minuut, na slecht uitverdedigen van Ropta Boys.

Andermaal mocht een speler alleen richting keeper Geart Dam en andermaal wist hij redding te brengen. In de periode tussen de 25e en 40e minuut waren er voldoende mogelijkheden aan weerszijden. Rottevalle probeerde het een paar keer van afstand en Ropta Boys creëerde via Birhanu Rispens en Geert Linthof nog enkele doelrijpe kansen. Maar geen goals.

In de slotfase van de eerste helft had Ropta Boys het initiatief iets overgenomen van Rottevalle. Net als de spelers van Rottevalle wist ook Geert Linthof in 45e minuut geen raad met een vrije doortocht richting de Rottevalle keeper. De inzet van Geert Linthof was zwak en werd een duidelijke prooi voor de keeper. Ondanks de kansen en mogelijkheden werd er thee gedronken met een doelpuntloos eerste bedrijf.

De tweede helft was zeer gelijkwaardig met opnieuw grote kansen en mogelijkheden aan weerszijden. Het is eigenlijk een wonder dat deze open wedstrijd geen doelpunten heeft opgeleverd. Na eerst een grote mogelijkheid voor Geert Linthof die via een vlotte combinatie over het doel schiet, was het Rottevalle die het meteen overnam. Voor de derde maal deze wedstrijd kwam een Rottevalle speler oog in oog met keeper Geart Dam. Opnieuw was Geart Dam de baas en redt fraai.

In de 60e en 68e minuut werkte de lat ook nog even mee in het voordeel van Ropta Boys. Een vrije trap van ongeveer 25 meter ging via de lat over. Even later was het opnieuw uit een snel genomen vrije trap dat het schot via de lat over het Ropta Boys doel verdween. In de slotfase van de wedstrijd was het Rottevalle die tweemaal van geluk mocht spreken dat er niet werd gescoord door de thuisclub.

In de 80e minuut bereikte een diepe bal Birhhanu Rispens. Hij neemt de bal goed mee en omspeeld de Rottevallee keeper, maar wacht dan net even te lang om de bal binnen te schieten. Deze grote kans wordt nog net verijdelt door de verdediging van Rottevalle. Naast deze kans wist Geert Linthof nog twee grote kansen niet te verzilveren. Eerst wist hij een af vallende bal uit een vrije trap van Willem Wijma naast te schieten en even later schiet hij in een scrimmage precies in de handen van de keeper. Net als Rottevalle wist ook Ropta Boys de lat te testen.

In de slotfase zag Roelof Weidenaar, uit een voorzet van Willem Wijma, zijn kopbal via de vingertoppen van de Rottevalle keeper belanden tegen de lat. Opnieuw geen goal. Zo kwam er na 90 enerverende minuten geen winnaar uit de bus en waren beide ploegen content met deze aantrekkelijke 0-0 wedstrijd. Volgende week gaat Ropta Boys op bezoek bij RWF uit Friesche Palen. Eindstand: 0-0.