Account
Logo
Zoeken
10.9 °C
Foto: Geert Huisman

Beste Bloemschikschool in Buitenpost

di 28 september 2010, 19.12 uur

BUITENPOST - Sinds vrijdag mag het VMBO GROEN in Buitenpost een jaar lang de titel Beste Bloemschikschool van Nederland dragen. Leerlingen van de school werden bij het Nederlandse Kampioenschap Bloemschikken in Nijmegen met een meer dan overtuigende voorsprong op de andere deelnemers uitgeroepen tot Kampioen.

Vrijdag deden twee teams van het VMBO GROEN mee aan de nationale wedstrijd. De teams, elk bestaande uit vier leerlingen van klas vier, werkten onder de namen Lotus en Lelie. Ze werden begeleid door Hilda de Haan en Cees Bil, beiden docent Bloemschikken. Om kwart voor zes ’s morgens gingen de deelnemers richting Nijmegen. Dit jaar was de allereerste keer dat de school meedeed aan het Nederlands Kampioenschap. Ondanks de voorbereiding was het voor hen moeilijk in te schatten wat hun kansen in de wedstrijd zouden zijn.

De wedstrijd was gebonden aan strenge regels. Van tevoren was wel bekend dat het hoofdthema “Nijmegen door de Eeuwen heen” was. De leerlingen van beide teams moesten een tafelarrangement maken met het thema “What flowers can do on a table for two”. Bij dit arrangement mocht het hoofdthema van de dag niet vergeten worden.

In de studentencategorie deden 32 teams mee. De teams uit Buitenpost presteerden boven elke verwachting en werden eerste en zevende. De begeleidende docenten mochten tijdens de wedstrijd alleen morele steun verlenen. Helpen met het vervaardigen van het arrangement was beslist niet toegestaan.

Nummer één kreeg in de jurybeoordeling maar liefst zes punten meer dan nummer twee en werd daarmee de onbetwiste winnaar van het kampioenschap. Naast de glazen sculptuur met daarin de titel “Beste Bloemschikschool van Nederland”, kregen de arrangeurs uit Buitenpost ook de wisselbeker mee.

Docenten en leerlingen zijn geweldig trots op de door de teams geleverde prestaties. Prestaties waarbij het tafelarrangement in beide gevallen duidelijk een uitstraling had die niet onderdeed voor een arrangement van de hand van een professioneel arrangeur. De jury was meer dan lovend over de onderdelen: Uitbeelding van het Onderwerp, Techniek en Totaal Indruk. Voor de leerlingen een geweldig compliment en voor de school zeker een reden om volgend jaar weer duidelijk te maken dat het bloemschikken bij het VMBO GROEN in Buitenpost op een hoog niveau staat. Dit jaar zelfs op het allerhoogste niveau.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering


regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt