8.4 °C

VIOD wint van Haulerwijkse Boys

zo 26 september 2010, 16.59 uur

DRIEZUM - VIOD won vanmiddag van Haulerwijkse Boys door een goed en vooral effectief eerste Kwartier. VIOD starte deze wedstrijd weer met Jelmer Visser als laatste man, omdat Jouke Bosgraaf zijn laatste wedstrijd schorsing uit zat, verder miste VIOD Berend-Jan Castelein (stage) en Pieter Feddema, die tot de winterstop er niet meer bij is wegens het bouwen van een eigen huis.

VIOD begon de wedstrijd voortvarend en kreeg meteen in het begin van de wedstrijd een vrije trap links net over de middenlijn, die goed door Nyckle Durk van der Valk voor het doel werd gebracht waar Sjoerd Visser geheel vrijstaand de bal zeer knap in de verre hoek kopte, 0-1 VIOD.

Meteen na de aftrap van Haulerwijkse Boys nam VIOD de bal weer in bezit en werd Marcel van der Meulen het strafschop gebied in gestuurd en werd daar onreglementair naar de grond gewerkt, Strafschop. Deze werd door Albert Boersma onberispelijk in de hoek geschoten, VIOD op een 0-2 voorsprong.

In de begin fase van de wedstrijd voetbalde VIOD goed en dat resulteerde na 12 minuten de 0-3 van Jan Boonstra, het leer kwam hoog bij de tweede paal voor de goal en werd door Roelof van der Veen ingekopt maar werd in eerste instantie nog gekeerd van de doellijn, waar Jan Boonstra als de kippen bij was en de 0-3 aantekende, een geweldige opsteker voor de mannen van trainer Rikus van der Es.

Na het eerste kwartier zakte VIOD wat in en kwam Haulerwijkse Boys er steeds vaker gevaarlijk uit, maar de kansen die Haulerwijk kreeg werden steeds een prooi voor de goed keepende Pieter Meindertsma van VIOD.

Net voor de rust moest Jan Boonstra noodgedwongen worden vervangen door Pieter Ele Kuitert. VIOD ging de rust in met een 0-3 stand op het scorebord. In de tweede helft was Haulerwijkse Boys de bovenliggende partij en het niveau van VIOD zakte ver weg, maar Haulerwijkse Boys ging of slordig met de kansen om, of vond Meindertsma op hun weg.

Een kwartier voor tijd kreeg Haulerwijk toch de verdiende treffer 1-3. VIOD kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit met Sjoerd Visser en Pieter Ele Kuitert maar zij misten de scherpte om het duel in het slot te gooien.

Haulerwijkse Boys zette alles op alles om nog een punt in eigen huis te houden, wat vijf minuten voor het einde de 2-3 betekende die voort kwam uit een goed genomen vrije trap net buiten de zestien, het waren nog een paar spannende momenten voor de goal van VIOD maar gescoord werd er niet meer waardoor VIOD de belangrijke 3 punten meenam naar Driezum.

Volgende week krijgt VIOD Friese Boys op bezoek. Aanvang 14.30 op sportpark 'Treffers Heech' te Driezum.