4 °C

Anjum laat Friese Boys langszij komen

zo 26 september 2010, 6.48 uur

KOLLUMERSWEACH - Het was kort na het begin van de tweede helft. Anjum was met een comfortabele 0-2 voorsprong gaan rusten, door twee rake kopballen van Tjidsger Wiersma, toen Sietse Jansma de kans om Anjum in veilige haven te loodsen onbenut liet. Zijn inzet spatte uiteen op de lat boven Friese Boys keeper Auke Hoekstra.

Een paar minuten later kwam de thuisclub via Sean Humphreys terug in de wedstrijd. De Friese Boys spits strafte een foutje van Anjum keeper Andre Turkstra genadeloos af. Het was achteraf de beslissende fase in een wedstrijd die meer spannend dan fraai was. Het zou uiteindelijk 2-2 worden en dat voelde voor de Anjumers als een nederlaag.

De regenbui net voor het begin van de wedstrijd zorgde ervoor dat veel spelers moeite hadden met het gladde veld. Veel glijpartijen in de beginfase, dus veel overtredingen over en weer. Logisch dat er in eerste instantie niet veel voor beide doelen gebeurde. De eerste noemenswaardige feiten waren een kopbal van Anne Zijlstra voor de Anjumers en een gevaarlijke vrije trap van Kees Hansma die voorlangs het Anjum doel over de achterlijn rolde.

Halverwege de eerste helft werd de brilstand teniet gedaan toen Tjidsger Wiersma een corner tegendraads en met een boogje achter de verbouwereerde doelman van de thuisclub in het net deponeerde. Anjum koesterde de 0-1 voorsprong. Een opvallende rol was weggelegd voor Anjums aanvoerder Klaas Visser. Hij fungeerde als stoorzender voor de Friese Boys aanvallers, en wist tegelijkertijd de Anjum voorwaartsen in stelling te brengen, daarbij goed gesteund door Brandt Schaap.

De wedstrijd kende zo nu en dan een grimmig karakter, wat uiteindelijk twee gele kaarten op zou leveren. Beide teams kregen mogelijkheden de score te wijzigen. De thuisclub werd gevaarlijk via enkele vrije trappen van Kees Hansma en Minze Beerda. De Anjum verdediging onder aanvoering van Wiebe Wessel Bos gaf echter geen krimp. Op slag van rust verdubbelde Anjum de score. Het was andermaal Tjidsger Wiersma die fraai met het hoofd een corner binnenkopte. Zijn tweede doelpunt en daarmee is hij voorlopig Anjums topscoorder.

Anjum leek met de 0-2 voorsprong op rozen te zitten. Het tegendeel bleek waar. Zoals eerder genoemd kwam de thuisclub in het eerste kwartier na de hervatting terug in de wedstrijd. Het gevolg was dat de wedstrijd een open karakter kreeg. Friese Boys ging op jacht naar de gelijkmaker. Andre Turkstra was echter de grote “sta in de weg”. Met twee geweldige reacties bleef hij de baas op inzetten van de Friese Boys aanvallers. Ook de withemden bleven gevaarlijk voor het Friese Boys doel verschijnen.

Keeper Auke Hoekstra wilde, net zoals zijn collega aan de andere kant van geen wijken weten, en pareerde inzetten van Sietse Jansma en Pope Bauke Holwerda op sublieme wijze. De 2-2 einduitslag kwam op het fraaie scorebord te staan toen ook de prima spelende Anjum verdedigers Jelle Jaap Stiemsma en Frederik Veenstra het antwoord schuldig moesten blijven toen Hans Feenstra keihard binnenkopte.

Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam van het linkerbeen van Pope Bauke Holwerda. Zijn vrije trap werd met een uiterste krachtsinspanning door keeper Hoekstra buiten de palen getikt. Het bleef bij 2-2.