5.4 °C

Ropta Boys wint van Kootstertille

za 18 september 2010, 19.13 uur

EASTERNIJTSJERK - Ropta Boys speelde zaterdag een wedstrijd die eigenlijk nooit een echte wedstrijd is geweest. Vanaf minuut één was het éénrichtingsverkeer en was het eigenlijk wachten wanneer Ropta Boys zou scoren tegen S.C. Kootstertille. Uiteindelijk wist Ropta Boys na 90 minuten met 3-1 te winnen. Deze eindstand was een matige afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld. Trainer Yko de Boer kon beschikken over een fitte selectie die gretig begon aan het thuisduel.

Vanaf het eerste fluitsignaal creëerde Ropta Boys kansen en was het alleen maar tegenhouden voor Kootstertille. Na 12 minuten spel was de jarige Roelof Weidenaar dichtbij de openingstreffer. Na een een-tweetje met Birhanu Rispens zag Roelof Weidenaar zijn inzet via de keeper en lat tot corner verwerkt.

Na 20 minuten spel was Ropta Boys opnieuw heel dichtbij de eerste treffer. Nu schoot Arend Castelein via de buitenkant paal naast. Zo bleef het heel lang 0-0 in de eerste helft. Puur, omdat Ropta Boys niet koelbloedig was in de afronding. Kootstertille wist bitter weinig te brengen in de eerste helft. Men kreeg zegge en schrijve één grote mogelijkheid na 35 minuten spel in de eerste helft. Uit vrije trap van links wist een Kootstertille speler van dichtbij naast de goal van keeper Geart Dam te schieten.

Ropta Boys kreeg legio kansen via Geert Linthof, Roelof Weidenaar en zelfs een hele grote via voorstopper Jan Pzn Braaksma. Niemand wist het net te vinden in deze fase van de wedstrijd. Het duurde tot de 40e minuut. Roelof Weidenaar wist vanaf de rechterkant met een perfecte voorzet Arend Castelein te bereiken. Arend Castelein wist dit buitenkansje wel te verzilveren en schoot zijn ploeg op voorsprong. (1-0) Met deze magere tussenstand, gezien de vele mogelijkheden, werd de rust bereikt.

Meteen na rust besliste de jarige Roelof Weidenaar de wedstrijd hoogstpersoonlijk. Na 5 minuten spelen wist hij uit de draai de keeper van Kootstertillle volledig te verrassen met zijn gecamoufleerd schot. (2-0) Door deze vroege treffer kreeg Kootstertille een behoorlijke klap. Ropta Boys ging goed door en kreeg andermaal veel kansen. Alleen Birhanu Rispens wist na 20 minuten in de tweede helft te profiteren.

Op een goede pass in de diepte van Willem Wijma was Birhanu Rispens door zijn snelheid de keeper en een verdediger van Kootstertille te snel af. Hierdoor speelde hij zich volledig vrij en kon scoren in een leeg doel. (3-0)

Na deze grote voorsprong begon Ropta Boys iets ongeconcentreerd te voetballen met als gevolg slordigheden en kansen voor de bezoekers. In de laatste 20 minuten wist Kootstertille nog enigszins van zich af te bijten. Dit resulteerde in een paar kansen en in een goal in de slotfase.

Uit een voorzet van rechts wist Sander Feelen van Kootstertille de eer koppend te redden voor de ploeg van trainer Gerlof Kootstra. In deze slotfase was Ropta Boys behoorlijk slordig en mocht keeper Geart Dam van geluk spreken dat hij geen penalty tegen kreeg na haken in het strafschopgebied.

Tegenover de kansen van Kootstertille kreeg Ropta Boys ook nog voldoende mogelijkheden via Geert Linthof en Roelof Weidenaar. Toch behaalde Ropta Boys uiteindelijk over 90 minuten een vrij gemakkelijke overwinning en blijft hierdoor een rol van betekenis spelen in de 4e klasse B.

Eindstand: 3 - 1