7.4 °C

Geen effectiviteit bij Broekster Boys

za 18 september 2010, 18.58 uur

FEANWALDEN - Broekster Boys speelt momenteel met een veranderd elftal. Zaterdagmiddag tegen Veenwouden was in de tweede helft de gemiddelde leeftijd van de Broekster Boys spelers 22 jaar. Er staat dus een jong team met weinig tweede klas ervaring in het veld. Er wordt mooi gevoetbald door het Boys team. Maar de effectiviteit ontbreekt duidelijk bij Broekster Boys.

In de beginfase tussen Veenwouden en Broekster Boys waren er kansen voor Hedzer Prins en Albert Wijbenga van Broekster Boys, maar het bleef 0-0. Na bijna twintig minuten was een kopbal van Albert Wijbenga wel raak ( 0-1 ). Veenwouden werd daarna sterker, maar onoplettendheid bij de mannen uit Damwald stelde Stefan Sytsma in staat de 1-1 te scoren.

Tien minuten voor de rust wist de vrijstaande Wigle Westerlaan de 2-1 binnen te schieten. Hedzer Prins van Broekster Boys werd daarna onreglementair in het strafschopgebied neergelegd. Scheidsrechter Dreves liet gewoon doorspelen. Twee minuten na de rust wist Hedzer Prins na een solo de 2-2 aan te tekenen.

Broekster Boys had in die tweede helft de overhand, maar effectiviteit ontbrak bij de Damwaldsters. Een blunder in de achterhoede van Veenwouden stelde Albert Wijbenga in staat te scoren. Wijbenga schoot in de rechterhoek. De toegesnelde Veenwoudster keeper Coenraad van der Mark wist de bal uit het doel te ronselen.

Eindstand werd dan ook 2-2. Doelpunten bepalen de eindstand en niet de kansen. Trainer Mark van Eijk van Broekster Boys was teleurgesteld over de gemiste kansen van zijn team.De jongens van Broekster Boys spelen uitstekend, maar het scoren ontbreekt nog. En we hadden ook niet het nodige geluk tegen Veenwouden. Toch geven we weinig kansen weg aldus de Damwaldster trainer. Toch was onoplettendheid achterin debet aan de twee tegengoals. In drie duels missen we zeven punten en dat is te veel, aldus trainer van Eijk.