12 °C

Gelijkspel Ropta Boys en VVT

ma 13 september 2010, 0.55 uur

TWIJZELERHEIDE - Een boeiende wedstrijd met aan weerszijden kansen om te scoren. Beide ploegen lieten dit na, met als logisch gevolg een terechte 0-0. De kansen aan de zijde van Ropta Boys waren meer in getal dan die van VVT.

Toch was het voor het publiek geen saaie 0-0 wedstrijd, want er gebeurde veel aan weerszijden onder de goede leiding van scheidsrechter A Adema. Het was zeer jammer dat een speler van VVT in de eerste minuut via een onschuldig duel het veld per brancard moest verlaten met ogenschijnlijk een zware knie blessure.

Ropta Boys had voetballend het betere spel, maar net als het voorgaande seizoen gooide VVT veel strijd en opportunisme in de wedstrijd. Gelukkig liet Ropta Boys zich deze keer niet verrassen en ging goed mee in deze positieve strijd. Het werd een boeiend schouwspel met het publiek als winnaar.

In het eerste half uur speelde de ploeg van trainer Yko de Boer uitstekend en creëerde enkele goede mogelijkheden via Birhanu Rispens en Roelof Weidenaar. Maar in de 20e minuut deed VVT iets terug na slecht uitverdedigen van Ropta Boys. De kop kans die hieruit ontstond werd een prooi voor keeper Geert Dam. Naarmate de eerste helft vorderde nam VVT het initiatief over van Ropta Boys. Het werd oppassen geblazen voor Ropta Boys.

VVT werd dreigender en kreeg enkele mogelijkheden, maar daar bleef het bij in deze boeiende eerste helft.

In de tweede helft herpakte Ropta Boys zich en begon net als in de eerste helft ook sterk aan de tweede helft. In de 55e minuut wist de keeper van VVT met een zeer fraaie redding zijn ploeg op de nul te houden. De kopbal van Arend Castelein werd zeer knap uit het VVT doel geranseld.

Niet alleen de VVT keeper was zich aan het onderscheiden, want in de 75e minuut was het keeper Geart Dam van Ropta Boys die een aanval van VVT over links goed wist te pareren om een goal te voorkomen. Zo bleef het de gehele wedstrijd spannend. Toch had invaller Aant Soepboer halverwege de tweede helft moeten scoren. Een aanval van Ropta Boys smoorde in het 16 meter gebied, maar kwam plotsklaps voor de voeten van de geheel vrijstaande Aant Soepboer. Hij had de bal voor het intikken, maar miste jammerlijk.

In de slotfase was het VVT die nog eenmaal met strijd en opportunisme ging aanzetten. Dit leverde bij tijd en wijle hachelijke situaties op voor het Ropta Boys doel. Ook VVT wist niet het net te vinden in deze wedstrijd. In de slotfase was Auke Mmeinsma van Ropta Boys nog het dichtst bij een treffer. Uit een ingooi van Willem Wijma ontstond een scrimmage voor het VVT doel met uiteindelijk een inzet van Auke Meinsma die via de onderkant lat het veld weer in sprong. Zo bleven beide ploegen steken op een deling van de punten.

Het was uiteindelijk een wedstrijd met veel strijd, opportunisme, pittige en faire duels onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Adema. Ondanks de afwezigheid van goals kon het publiek van beide kampen tevreden huiswaarts keren. Eindstand: 0-0.