3.5 °C

Broekster Boys laat zich verrassen

zo 5 september 2010, 14.18 uur

DAMWALD - Vergeleken bij vorig seizoen waren er in het Broekster Boys team zes wijzigingen. Het boys team had een gemiddelde leeftijd van 22 jaar. Raymond Mulder is geblesseerd en dat is een behoorlijke aderlating. En Siemen Sake Kamstra is ook nog eens voor twee maanden uitgeschakeld.De voorbereiding was goed geweest en iedereen was vol goede moed.

Na een minuut spelen was de stand 1-0 voor Broekster Boys. Een gevaarlijke voorzet van Patrick Huizenga werd van dichtbij door Albert Wijbenga in het doel gewerkt. Na een half uur werd Stephan Overkempe neergelegd in het strafschopgebied. Scheidsrechter Smedes liet doorspelen, maar de daaropvolgende overtreding was erbuiten. Pech voor Broekster Boys. De eerste helft was zondermeer voor Broekster Boys, maar tot aan de rust bleef het 1-0.

Na de rust kwam een veel fanatieker Zeerobben in het veld. Na bijna een kwartier spelen wist Gideon Vellinga met een hard schot de gelijkmaker te scoren. Tien minuten later belandde een zacht schot van Ward Mariman van Zeerobben precies laag in de linkerhoek (1-2 ). De routiniers in het team werden op dat moment gemist. Maar de spelers bleven zich inzetten. Weer tien minuten leek de strijd beslist, doordat Mitchel Laros van Zeerobben hard in de linkerbovenhoek schoot ( 1-3 ).

Drie minuten voor het eindsignaal wist Albert Wijbenga koppend de 2-3 aan te tekenen. Gezien de tweede helft was de zege voor Zeerobben verdiend. Albert Wijbenga verklaarde na afloop blij te zijn met de twee goals, maar Wijbenga en het gehele team wilden zo graag winnen. Na de rust was Zeerobben fysiek veel sterker. Broekster Boys moet het hebben van mooi en snel voetbal. En dat lukte niet meer, aldus Wijbenga.