Account
Logo
Zoeken
3.1 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink |  De Jeugd kreeg een nieuwe plek bij Rozenkwekerij Hartholt

Gondelkoorts stijgt in Drogeham

zo 5 september 2010, 8.51 uur

DROGEHAM - “De gondelvaart op wielen is meer dan alleen een optocht. Het is ook een collectief van honderden vrijwilligers die tijdens de zomermaanden avond aan avond met hun gondel aan het werk zijn geweest. “ Dat zegt Voorzitter Willem Koster van het organiserende bestuur. Wie denkt dat een dergelijk organisatie slechts een paar maanden per jaar actief is slaat de plank volledig mis. Enthousiast vertelt hij dat de start van de gondelvaart op wielen 2010 al op 25 november 2009 is begonnen.

Van een optocht met door bloemen versierde wagens is de gondelvaart in Drogeham uitgegroeid tot een rijdend openluchttheater. Elk jaar trekt het evenement tussen de 9.000 en 12.000 bezoekers. Noem de gondelvaart op wielen dus geen optocht want dat raakt de voorzitter Willem Koster recht in zijn hart. De gondelvaart op wielen is volgens de bevlogen “Hamster” immers al jaren zoveel meer en dat laten we vrijdag 24 en zaterdag 25 september graag weer zien.

Traditiegetrouw staat het kleine dorpje Drogeham jaarlijks in september in het teken van de gondelvaart op wielen. Tien gondels met de meest artistieke decoraties, rekwisieten en natuurlijk uitstekende theatrale figuranten in prachtige kostuums zullen beide avonden vanaf 20:30 uur aan de bezoekers voorbij trekken.

Straatartiesten: De Gondels zijn in de meest verschillende thema’s gebouwd, met sfeervolle verlichting, technische hoogstandjes, muziek en figuratie zijn de creaties kortom weer een lust voor het oog. Nieuw dit jaar is het voorprogramma, “de mensen komen steeds vroeger naar Drogeham” aldus de heer Koster, “en om hier op in te spelen hebben wij als organisatie gemeend om hier letterlijk en figuurlijk op in te moeten springen. ”Hier bij doelt hij op de straat artiesten welke beide avonden vanaf 19:00 uur op het parcours te vinden zullen zijn. “op deze manier hopen wij dat de grote toestroom bezoekers geleidelijker naar Drogeham zal komen, zodat men allen een goed parkeerplekje door de parkeerwachters toegewezen krijgt.”

Bloemen: Grote vraag blijft bij de organisatie; zijn er voldoende bloemen, voor de 41e gondelvaart. Het ”natte” weer van de afgelopen weken heeft bepaalde Dahlia velden geheel kapot gemaakt. Dus hier kunnen ook niet meer de benodigde bloemknoppen vanaf gehaald worden. De leverancier welke belast is met het leveren van de bloemen is op dit moment druk bezig om de benodigde bloemen uit Nederland, België en zelfs uit Duitsland in te kopen. Dus op dit moment is het nog afwachten voor de organisatie en natuurlijk de deelnemende buurtgroepen. “het is niet de eerste keer, dat het slechte weer ons parten speelt, en toen is het ook goed gekomen, dus we hebben er alle vertrouwen in dat het ook nu weer goed komt,” aldus voorzitter Koster.

Showbands: De muzikale medewerking wordt jaar verzorgd door; Showband Smalena uit Drachten, Show-, en Marchingband Mercurius uit Assen en Th Graham Lowlanders Pipes & Drums uit Leeuwarden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'