5.5 °C

Ropta Boys start seizoen met winst

za 4 september 2010, 21.58 uur

EASTERNIJTSJERK - Ropta Boys wist de goede serie in de beker een vervolg te geven door de allereerste competitie wedstrijd te winnen van ASC'75. De uiteindelijke winst van 4-0 was gezien het spelbeeld enigszins geflatteerd. Ropta Boys was deze middag in ieder geval beter in het benutten van de kansen. ASC kreeg ook voldoende kansen, maar waren minder koelbloedig of men stuitte op de goede Ropta Boys keeper Geart Dam.

De eerste minuten was Ropta Boys dreigend, maar heel snel herpakte ASC zich en bleek veel feller dan Ropta Boys. In het eerste kwartier kwam Ropta Boys een paar keer goed weg. Toch wist de ploeg te scoren uit een standaard situatie. In de 20e minuut ging een snoei harde vrije trap van Arend Castelein laag bij de grond onbereikbaar in de hoek. (1-0)

Gesteund door deze treffer ging Ropta Boys goed door en na een half uur lag nummer twee in het net. Een cross bal bracht Birhanu Rispens met zijn snelheid in stelling. Hij bereikte de bal net eerder dan de ASC keeper en tikte keurig binnen. (2-0) Na deze treffer was het ASC die sterk terug kwam voor rust. De ASC ploeg kreeg enkele goede mogelijkheden om de stand een ander aanzien te geven voor rust. Dit gebeurde niet, omdat keeper Geart Dam met enkele reflexen erger wist te voorkomen voor zijn ploeg. Inmiddels was Geert Linthof met duizeligheid gewisseld voor Johannes de Groot. Ondanks nog een hele grote kans voor ASC op slag van rust bleef de stand ongewijzigd.

In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Beide ploegen kregen kansen om te scoren. Ropta Boys kreeg in de 60e minuut de grootste kans uit een corner. Een corner van Aant Soepboer werd strak ingekopt door Arend Castelein, maar zijn inzet werd door een ASC speler van de lijn gehaald. ASC kwam regelmatig dreigend door, maar steeds werd er goed en alert verdedigd door de achterhoede van Ropta Boys.

Zo bleef de stand ongewijzigd en zat Ropta Boys op rozen. Enigszins onverwacht sloeg de ploeg van trainer Yko de Boer in de slotfase nogmaals toe met twee goals. In 85e minuut wist Mark Meyerse de bal goed mee te geven aan Birhanu Rispens. Birhanu wist op zijn beurt zijn man goed uit te kappen en scoorde daarna zeer beheerst de 0-3.

De wedstrijd was gespeeld, maar het publiek kreeg in de 88e minuut nog een toetje. Een gegeven vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel werd schitterend in één keer binnen geschoten door Auke Meinsma voor de eindstand van 4-0. Een mooi begin voor Ropta Boys aan deze competitie. Eindstand: 4-0.