Account
Logo
Zoeken
8.5 °C

T-diel: sluitingstijden toch vervroegd

wo 1 september 2010, 9.51 uur

BURGUM - Burgemeester Polderman gaat - ondanks kritiek uit de horeca - de sluitingstijden vervoegen voor tentfeesten in Tytsjerksteradiel. Het wordt alleen een half uur eerder in plaats van het eerder voorgestelde uur. Het beleid gaat gelden vanaf 2011 en kan door de burgemeester zelf ingevoerd worden zonder tussenkomst van de raad. Terwijl in het voorjaar nog met de raad over de sluitingstijden werd gesproken, zal dit dus niet nogmaals gebeuren.

In het voorjaar kwam er zowel uit de raad als uit de horeca kritiek op het beleid en met name op de sluitingstijden. Burgemeester Polderman heeft vervolgens een onafhankelijk onderzoeksbureau ingeschakeld om de mening van de burger te peilen. Het onderzoek heeft geleid tot een aangepaste versie waarbij naar zijn idee rekening is gehouden met de wensen van zowel de burger als de organisaties.

Het huidige beleid kent een eindtijd van 2.00 uur met twee keer een uitloop van een half uur. De gemeente wilde voldoen aan de wensen vanuit omwonenden om eerder te sluiten en stelde in het eerste concept een eindtijd van 1.00 uur met een uitloop van een half uur voor. Naar aanleiding van het onderzoek heeft de burgemeester besloten de eindtijd van evenementen te vervroegen naar 1.30 uur met een uitloop van twee keer een half uur. Dit houdt in dat de muziek nu om half twee uit moet en dat er na twee uur niet meer geschonken mag worden. Om 2.30 uur moet 'de tent' leeg zijn. De burgemeester denkt hiermee aan dat naar zowel de mening van de burger als die van de organisatoren is geluisterd en een middenweg is gekozen.

Geluidsnormen
Het beleid rondom geluidnormen tijdens evenementen is ook gewijzigd ten opzichte van het oude beleid. De gemeente hanteert geen algemene geluidnorm meer voor alle evenementen. Per (groot) evenement wordt bekeken of er een norm moet worden opgelegd en zo ja, welke geluidnorm geschikt is.

Toepassing van het nieuwe beleid
Het nieuwe beleid treedt per ommegaande in werking. Aanvragen voor evenementen in 2011, ingekomen vóór 1 januari 2011, worden getoetst aan het nieuwe beleid. Aanvragen voor evenementen te houden in 2010 worden getoetst aan het oude beleid. Vanaf 1 januari 2011 worden alle aanvragen getoetst aan het nieuwe beleid.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende


regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!