Account
Logo
Zoeken
5.3 °C

Uit geldgebrek in de hennepteelt

di 31 augustus 2010, 21.01 uur

LEEUWARDEN - Gedreven door geldgebrek begon een Drachtster (27) in oktober 2008 hennep te telen in zijn toenmalige woning in Leeuwarden. De eerste oogst lukte. Het geld dat de wiet opbracht werd geïnvesteerd in een tweede kwekerij, die in de slaapkamer kwam te staan. Na een tip kwam de politie de hennepteler op het spoor. Hij werd dinsdag door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf en een voorwaardelijke geldboete.

Omwonenden zagen dat de ramen van de flatwoning van de hennepteler deels geblindeerd waren. Verder kwam er uit de woning een constant gezoem. Uit een ampèremeting door het energiebedrijf bleek, dat er in de flat abnormaal veel stroom werd verbruikt. Bij een inval vond de politie 140 plantjes in de slaapkamer.

In de woonkamer waren sporen van een oudere kwekerij. Volgens de bewoner hadden daar 200 plantjes gestaan. Die waren al geoogst en de opbrengst was verkocht. Van het geld -hij had 1800 euro gebeurd- kocht de man nieuwe stekjes voor een tweede kwekerij. Hij zat dik in de schulden en dit leek hem de manier om uit de malaise te komen.

Hij zakte alleen maar dieper in het moeras. Na de ontdekking van de plantage werd hij door de woningbouwvereniging min of meer gedwongen de woning te verlaten. Uit nood trok hij bij zijn vriendin in. Verder kwam energiebedrijf Enexis met een claim van 2500 euro. De stroom voor de kwekerij ging buiten de meter om.

Met hulp van zijn omgeving betaalde de man de stroomrekening. Mocht hij nog eens in de verleiding komen illegaal zijn centen te verdienen, dan weet hij dat hem een voorwaardelijke boete van 1100 euro boven het hoofd hangt. Verder kreeg de Drachtster van de rechter een werkstraf van 60 uur. Om de financiële situatie niet nog problematischer te maken, legde de rechter geen onvoorwaardelijke geldboete op.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.6%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.3%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.2%
Geen mening  
28.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen