Account
Logo
Zoeken
8.4 °C

Uitrol glasvezel in en rond Burgum

di 31 augustus 2010, 10.52 uur

BURGUM - Zo'n vijftien bedrijven in Burgum, Sumar en Garyp worden het komend halfjaar aangesloten op een razendsnelle glasvezellijn. Bedrijven die meedoen zijn onder andere technisch installatiebedrijf Bouma uit Sumar, Van der Veen uit Garyp en Oké PC en woonwinkel Villa Rose uit Burgum.

Met de snelle internetverbinding krijgen de bedrijven veel meer mogelijkheden. Zo kunnen pin-betalingen via de glasvezel geregeld worden en is het mogelijk om tv te kijken via de supersnelle lijn. Ook wordt het mogelijk om grote databestanden op andere locaties (bijv. Amsterdam) op te slaan.

Op initiatief van de gemeente Tytsjerksteradiel heeft coöperatie Fryslân Ring het afgelopen jaar de interesse in een hoogwaardige glasvezelaansluiting bij ondernemers rond Burgum onderzocht. Uiteindelijk zijn vijftien bedrijven gevonden die bereid zijn mee te doen aan het project.

Omdat de aanleg van een netwerk op het platteland kostbaar is, blijven de kosten nu beheersbaar via de vraagbundeling. Mede dankzij de inspanning van Fryslân Ring zijn er nu voldoende ondernemers die de stap naar glasvezel maken. Kabel Noord uit Dokkum mag de verbinding aanleggen en is inmiddels van start gegaan met de voorbereidende werkzaamheden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
79%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie