Account
Logo
Zoeken
3.9 °C

€ 250 boete voor 'haantjesgedrag'

ma 30 augustus 2010, 16.58 uur

LEEUWARDEN - Het omver trekken van een straatnaambord en het uit de grond trekken van een paar stoeptegels werd maandag door een van de daders zeer treffend getypeerd als 'haantjesgedrag'. De 24-jarige Drachtster kreeg van de politierechter een boete van 250 euro.

Samen met zijn maat, een 21-jarige Ureterper, was hij op 20 september vorig jaar even 'los' gegaan op de Eikesingel in Drachten. De twee waren na een feestje van de plaatselijke rugbyclub nog even op stap geweest. Na sluitingstijd leefden ze zich uit op de paal van het straatnaambord en een paar tegels.

De Ureterper had tegen de politie gezegd dat de Drachtster aan de paal had gesjord. Volgens de Drachtster was het precies andersom gebeurd. Voor de rechter maakte het niet zoveel uit wie wat had gedaan. Omdat de mannen allebei bij de vernielingen betrokken waren en geen van beide zich had gedistantieerd, waren ze even schuldig.

De Ureterper had netjes het transactiebedrag van 250 euro en de helft van de schade betaald. Omdat de Drachtster dat niet had gedaan, moest hij voorkomen. Aan de schade hoeft hij overigens in eerste instantie niet mee te betalen. De rechter vond dat de schadeclaim van de gemeente Smallingerland niet aan de wettelijke eisen voldeed.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws






regionaal nieuws

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt


ondernemend nieuws

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over



regionaal nieuws

Frisse Wetter- en Willerun in Burgum

Frisse Wetter- en Willerun in Burgum