8.1 °C

Ropta Boys door in de beker

zo 29 augustus 2010, 16.13 uur

EASTERNIJTSJERK - Een wereld van verschil. Afgelopen dinsdagavond nog geen deuk in een pakje boter kunnen schoppen en dan zaterdagmiddag glansrijk met goed voetbal langs derdeklasser De Griffioen. De ploeg van trainer Yko de Boer had duidelijk iets recht te zetten na de blamage tegen Drogeham. De ploeg was in alle opzichten gretig en geconcentreerd. Derdeklasser De Griffioen werd het slachtoffer van de dadendrang bij de geelgroenen.

De wedstrijd begon gelijkwaardig met de allereerste grote kans voor De Griffioen. Na 13 minuten schoot Michael Hoekstra van heel dichtbij huizenhoog over. Na deze kans was het wel raak voor Ropta Boys aan de andere kant. De keeper van De Griffioen dacht met de bal aan de voet te kunnen dribbelen, maar de alerte Birhanu Rispens was hem te vlug af. Birhanu Rispens kon alleen nog worden tegengehouden door een overtreding. De toegekende penalty werd keurig benut door Roelof Weidenaar. (1-0)

Met deze voorsprong op zak ging Ropta Boys heel goed voetballen. In 25e minuut werd dit goede voetbal beloond met een prachtig doelpunt. Een één tweetje door het hart van de verdediging tussen Birhanu Rispens en Geert Linthof werd door laatstgenoemde feilloos binnen geschoten. (2-0)

In deze fase was Ropta Boys heer en meester. Het was aan de keeper van de Griffioen te danken dat het na 30 minuten niet 4-0 stond voor Ropta Boys. Hij voorkwam zeker twee doelpunten door een stiftbal van Jan Meindert Castelein tot corner te verwerken. Deze corner van Aant Soepboer werd goed ingekopt door Auke Meinsma, maar opnieuw wist de Griffioen keeper erger te voorkomen.

Ondanks de kansen van Ropta Boys viel de treffer aan de andere kant. Na een half uur liep Michael Hoekstra ongehinderd door de defensie van Ropta Boys en scoorde beheerst de aansluitingstreffer. (2-1) Ondanks nog enkele kleine mogelijkheden voor Birhanu Rispens en Geert Linthof werd de rust bereikt met goed voetbal en een terechte voorsprong voor Ropta Boys.

In de tweede helft ging Ropta Boys gewoon verder met goed te voetballen. Net als in de eerste helft kwam de bal na een kwartier weer op de stip. Nu werd een schitterend uitgevoerde aanval tussen Roelof Weidenaar en Birhanu Rispens onderbroken met de hand door een Griffioen verdediger. Opnieuw werd de bal door scheidsrechter Tjalma op de stip gelegd.

Opnieuw was het de koele kikker Roelof Weidenaar die ondanks de vingertoppen van de keeper scoorde. (3-1) De Griffioen stond erbij en keek er naar. Ropta Boys ging heel goed door en na 20 minuten was het andermaal raak. Een snel genomen vrije trap door Arend Castelein op Birhanu Rispens gaf vrije doorgang naar de Griffioen keeper. Deze werd keurig omspeeld, waarna de bal breed werd gelegd op Geert Linthof die simpel voor 4-1 kon aantekenen.

Na een half uur spelen creëerde De Griffioen eigenlijk de eerste mogelijkheid in de tweede helft. Deze was ook meteen raak. Uit de corner, na in eerste instantie een redding van keeper Geert Dam, was het koppend raak door Griffioen speler Remco de Poel. (4-2) Er was geen sprake van paniek, want Ropta Boys voetbalde heel goed door en verdiende haar derde penalty na haken op Geert Linthof. Doordat Roelof Weidenaar was gewisseld, mocht Birhanu Rispens de klus klaren.

Ondanks dat de Griffioen keeper de bal weer raakte verdween hij toch in de hoek. (5-2) De koek was nog niet op, want in de slotfase wisten beide ploegen nogmaals te scoren. Birhanu Rispens wist zich door zijn snelheid opnieuw te ontdoen van de Griffioen verdediging en scoorde beheerst 6-2. In blessuretijd maakte De Griffioen via opnieuw Remco de Poel de stand iets draaglijker. (6-3)

Conclusie: Ropta Boys gaat na een goed gespeelde wedstrijd door naar de knock-out fase in de beker. In een poule met twee keer winst op een derdeklasser is dat niet slecht te noemen. Hopelijk weet de ploeg het spel van deze wedstrijd mee te nemen naar volgende week thuis tegen ASC'75.

Eindstand: 6-3.