7.9 °C

Teleurstellend gelijk spel Ropta Boys

wo 25 augustus 2010, 8.40 uur

EASTERNIJTSJERK - Ropta Boys was afgelopen dinsdagavond geen schim van de ploeg die zaterdag Opende wist te verslaan. Vanaf het begin heeft Ropta Boys geen moment aanspraak kunnen en mogen maken op winst tegen een veel feller Drogeham.

Ondanks dat de ploeg van trainer Yko de Boer enkele vaste waarden moest missen speelde de ploeg, die op het veld stond, ver en ver beneden kunnen. In het begin van de wedstrijd lag zelfs het initiatief bij het uit spelend Drogeham. De eerste kans was tegen de verhouding in voor Ropta Boys. Maar alleen voor de Drogeham keeper wist Jan Bekker zich geen raad. Na deze mogelijkheid was het Drogeham die twee grote mogelijkheden achter elkaar kreeg na 20 minuten spelen.

De eerste mogelijkheid werd fraai gestopt door Geert Dam, maar de tweede mogelijkheid was raak voor de ploeg van trainer Atze van Wijk. Drogeham sneed over links heel simpel door de falende verdediging van Ropta Boys en scoorde beheerst 0-1. Ook na dit doelpunt bleef Drrogeham met opportunistisch spel komen. Dat was aan keeper Geert Dam te danken dat er geen meer doelpunten vielen voor Drogeham in het eerste halfuur.

In de slotfase van de eerste helft herstelde Ropta Boys zich enigszins een kreeg een goede mogelijkheid via Tjidsger Braaksma. Zijn inzet werd met de voet gered door de keeper van Drogeham. Toch kwam Ropta Boys voor rust nog op gelijke hoogte.

Op de rand van het zestien meter gebied werd Arend Castelein aangespeeld. Hij wist bijna vanuit stand met een gecamoufleerd schot de keeper van Drogeham te verrassen in de verre hoek. (1-1)

Na heel lang blessureleed mocht Geert Willem Weidenaar in de tweede helft invallen voor Auke Meinsma. Dit was eigenlijk het enige lichtpuntje, want beide ploegen bakten er bitter weinig van in de tweede helft. Drogeham speelde constant de lange bal met wind voordeel en werd zelfs gevaarlijk, omdat de Ropta Boys achterhoede geen kijk had op deze ballen. Ropta Boys probeerde hier tegenover te combineren, maar dit kwam in zijn geheel niet uit de verf. Opnieuw was het Drogeham die na 20 minuten de grootste kans kreeg in de tweede helft.

Vanaf links kon een voorzet simpel worden ingetikt. Dit gebeurde, maar de ingetikte bal was veel te zacht, waardoor keeper Geert Dam de bal simpel kon pakken. Ropta Boys kwam eigenlijk niet verder dan schoten van Arend Castelein en Johannes de Groot. Tjidsger Braaksma had een kwartier voor het einde de winnende treffer op zijn schoen, maar door ultiem verdedigen van de Drogeham achterhoede werd de doelpoging gesmoord.

Naast het teleurstellend spel vielen er ook nog enkele gele kaarten met als triest gevolg twee gele kaarten voor Ropta Boys speler Arend Castelein en twee voor een Drogeham speler. Frustraties alom in deze wedstrijd die in ieder geval voor Ropta Boys snel in de doofpot moet worden gestopt. Komende zaterdag komt De Griffioen uit Oosterwolde op bezoek en eigenlijk is er één troost voor Ropta Boys. Het kan eigenlijk niet slechter, alleen maar beter. De ruggen zullen moeten worden gerecht, geen gezeur en voetballen.

Eindstand: 1-1.