Account
Logo
Zoeken
9.1 °C

Softbaldames Drachten verliezen

zo 22 augustus 2010, 23.55 uur

DRACHTEN - De softbaldames van Drachten Diamonds speelden hun beide competitie wedstrijden in Apeldoorn tegen WSB. Beide wedstrijden gingen nipt verloren maar toch kwamen de dames met een goed gevoel weer richting Drachten.

Nog steeds ontbraken er basis speelsters van Drachten; Michelle Bruijn en Hilde Bosker, die met de honkbal dames selectie in Venezuela waren en Annechien Faber welke nog steeds niet mag spelen vanwege een hernia. Dit betekent dat het team speelt met een tweetal nieuwe dames die net een aantal keren hebben getraind en gelukkig niet bang uitgevallen zijn. Handhaven in de competitie is dus het huidige doel. Gelukkig zijn beide eerstgenoemde dames komende dinsdag weer terug in Nederland na een super ervaring op het WK honkbal voor dames.

Beide wedstrijden stond voor Drachten op de heuvel Brigitta de Champs. In de eerste inning kwam WSB uit Apeldoorn op voorsprong met slechts 1 puntje. Pas in de derde inning wist WSB weer 1 keer te scoren en Drachten kwam goed terug in vierde inning tot 2-2 door honkslagen van Amraa Postma en een stootslag van Ranaa Rasho en het Robiëlly Martis die beide dames over de thuisplaat bracht. Helaas wist de thuisploeg het winnende puntje nog te maken zodat de eerste wedstrijd met 3-2 verloren ging voor de softbaldames uit Drachten.

De tweede wedstrijd was het gelijk in de eerste inning Brigitta de Champs die met een honkslag op de honken kwam en was het Martis die met een verre tweehonkslag haar binnen sloeg. In de vierde en vijfde inning wisten de dames Martis en Rasho weer een honkslag te slaan en beide te scoren maar weer was het de thuisploeg uit Apeldoorn die met 1 punt verschil wist te winnen ondanks een fraai dubbelspel van de Drachtster dames. De tweede wedstrijd werd dan ook 4-3 in het voordeel van WSB.

Komende zondag spelen de softbaldames weer een zware uitwedstrijd tegen het derde geplaatste DSS in Haarlem.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer