8.4 °C

Ropta Boys wint van Opende

zo 22 augustus 2010, 19.34 uur

OPENDE - Ropta Boys heeft, ondanks de winst, het zichzelf behoorlijk lastig gemaakt in deze wedstrijd tegen het na twintig minuten met 10 man spelend Opende.

Ropta Boys startte gretig in deze eerste bekerwedstrijd op Groningse bodem. Ropta Boys had het betere van het spel en wist met een schot van Arend Castelein het eerste gevaar te stichten. Het overwicht leverde na 20 minuten spel een terechte penalty op. Roelof Weidenaar wist zich op de rand van de zestien meter goed vrij te spelen en omspeeld de keeper die alleen een doelpunt wist te voorkomen door Roelof Weidenaar onreglementair te stuiten. Dit betekende rood voor de Opende keeper en penalty voor Ropta Boys.

Arend Castelein moest deze klus even klaren, maar miste door naast te schieten. De stand bleef in evenwicht, maar Opende moest met 10 man verder. Ropta Boys wist deze numerieke meerderheid voor rust nog om te zetten in een voorsprong. Na 35 minuten spelen werd een voorzet van Aant Soepboer door Arend Castelein doorgekopt tot bij de tweede paal. Daar stond Roelof Weidenaar op de juiste plaats om de bal perfect binnen te schieten. (0-1)

Met deze goede eerste helft kon Ropta Boys gaan rusten met een verdiende 0-1 voorsprong. Door het oog van de naald.

In de tweede helft had Ropta Boys de wedstrijd met 10 tegen 11 en gesteund met een voorsprong vroegtijdig moeten beslissen. Dit gebeurde niet, want uit het vele balbezit kwam eigenlijk helemaal geen gevaar. Zelfs de sporadische counters van Opende waren nog gevaarlijker dan het vele geschuif met de bal zonder goede voortzetting van Ropta Boys.

Ropta Boys vergat gewoon om Opende vroegtijdig de genadeklap te geven. Uiteindelijk kreeg Ropta Boys na een half uur spelen het deksel op de neus. Een perfecte counter van Opende liet de tot dan toe werkloze keeper Geert Dam kansloos. (1-1)

Na deze gelijkmaker was Ropta Boys volledig de kluts kwijt. Binnen enkele minuten kreeg Opende twee 100% kansen. De eerste grote kans werd gered door keeper Geert Dam. De tweede mogelijkheid werd van heel dichtbij net naast gekopt.

In het laatste kwartier herpakte Ropta Boys zich en wist uiteindelijk de winst naar zich toe te trekken. Eerst miste Roelof Weidenaar nog koppend van dichtbij uit een perfecte voorzet van Birhanu Rispens. Deze grote mogelijkheid bleek uitstel, want 10 minuten voor het einde wist de ingevallen Jan Meindert Castelein de bal precies op het hoofd te leggen van zijn broer Arend Castelein. Van dichtbij liet hij de A-junioren keeper van Opende kansloos. (1-2)

Na deze goal was het stugge Opende geknakt. Birhanu Rispens creëerde nog een 100% kans, maar alleen voor de keeper faalde hij door de bal naast te schieten. Het slotakkoord kwam opnieuw van Arend Castelein. Uit een afgeslagen aanval wist hij de bal met links onhoudbaar in de touwen te jagen voor de eindstand van 1-3.

Conclusie: Een mooie, maar moeizame overwinning tegen toch een 3e klasser. Komende dinsdagavond speelt Ropta Boys thuis tegen Drogeham 1.