Account
Logo
Zoeken
7.7 °C

Kennedy- en nachtmars weer in Driezum

di 17 augustus 2010, 10.02 uur

DRIEZUM - Nog een paar dagen te gaan en dan zal op vrijdagavond 27 augustus het startschot worden gelost van de vierde Kennedymars Fryslân en de allereerste 40 km Nachtmars. Inschrijven voor een van deze tochten is nog steeds mogelijk, dit kan tot en met 22 augustus.

Dit jaar is er voor het eerst de Nachtmars van 40 kilometer. Een ieder die 80 kilometer (nog) iets te veel van het goede vindt, kan daarom de helft van deze afstand lopen, maar dan wel òòk in de nacht. Wandelen door de nacht heeft iets speciaals, vooral ook doordat de wandelaars, net als voorgaande jaren, over enkele toverachtig verlichte paden zullen lopen, een uniek gevoel. Ook het meemaken van het aanbreken van een nieuwe dag is voor velen een reden om mee te doen aan een van deze tochten.

De aanmeldingen stromen inmiddels bij de organisatie binnen en zelfs inschrijvingen van over de grens bereiken ons. Over vijf dagen sluit de inschrijving van zowel de Kennedymars als de 40 km Nachtmars. Twijfel niet langer en schrijf u op tijd in, want de Nachtmars kent geen avondinschrijving, de Kennedymars daarentegen wel. De avondinschrijving voor de 80 kilometer is geopend van 18.00 tot 20.00 uur.

Wat veel mensen niet weten, is dat er op zaterdag ook andere afstanden kunnen worden gelopen. Vanaf acht uur 's ochtends kan men al terecht voor de Haletochten van 40, 25 en 15 kilometer. En natuurlijk is er vanaf tien uur de Juniormars van 8 kilometer. Ook voor deze afstanden zijn schitterende routes uitgestippeld.

Onderweg en op het terrein (bij dorpshuis De Nije Warf) zult u verrast worden door optredens van diverse muziek- en dansgroepen en niet te vergeten de catering. Om dit evenement in goede banen te leiden staan er weer vele vrijwilligers klaar, waaronder enkele afgevaardigden van de stichting Pikulan. Deze stichting is dit jaar het goede doel van Kennedymars Fryslân. De stichting zet zich in voor de mensen in Indonesië en houdt zich bezig op Java, Sulawesi en Bali met het verzorgen van een negental projecten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.3%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.6%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'