8 °C

Drachtster boys tegen Leekster eagles

za 14 augustus 2010, 21.28 uur

DRACHTEN - De zaalvoetballers van Drachtster Boys speelden vrijdag de eerste oefenwedstrijd van het komende seizoen. In de Korfbalhal was Eredivisionist Leekster Eagles 2 de gerenommeerde tegenstander. Drachtster Boys had nog niet de beschikking over Luuk Westerhof, Rudolf Smedinga, Dennis de Vries en Rafael Bianco. Bert van der Werff verdedigde daarom het doel, Roel de Jong kwam over van team 2 en Alex Namgalouri maakte zijn debuut. Na een levendige wedstrijd – gespeeld over drie keer twintig minuten- stond er een verrassende maar terechte 2 – 2 eindstand op het scorebord.

De eerste helft was voor de Leekster Eagles. De technisch vaardige ploeg speelde een bewegelijk spel en Drachtster Boys had de handen vol. Via een ingestudeerd patroon viel na 6 minuten de 0 – 1, toen de Drachtster defensie net te laat druk zette. Drachtster Boys kwam er een aantal keren gevaarlijk uit, maar was nog niet echt doelgevaarlijk. Drie minuten voor de rust nam Benjamin Donker een vrije trap slim en snel en kon zijn broer Arnaud de bal in de verre hoek schieten: 1 – 1.

In de tweede helft was Drachtster Boys de betere ploeg. Er werd initiatief genomen en er ontstonden een aantal goed kansen. Helaas miste er nog wat precisie om daadwerkelijk tot scoren te komen. Alex Namgalouri liet zien een aanwinst te kunnen zijn voor de Boys: hij is snel, wendbaar en daardoor lastig te bespelen voor de tegenstander. Roel de Jong liet zien dat Drachtster Boys voldoende talent in de breedte heeft, want hij pikte het niveau goed op.

Doelpunten waren schaars want het duurde tot de slotfase van de derde helft totdat Leekster Eagles op 1 – 2 wist te komen door een vrije trap hard en hoog in te schieten. Twee minuten voor tijd veroverde Jan Ruurd Koopmans de bal en via Arnaud Donker kwam de bal bij Benjamin Donker. Deze maakte een beweging en schoof de bal beheerst in de verre hoek: 2 – 2.

“Een verdiend gelijkspel” volgens coach Erik Donker: “het stond verdedigend goed met veel druk naar voren en voldoende eigen initiatief om te voetballen.” We zijn er in de breedte wat sterker op geworden.”

Volgende week vrijdag speelt Drachtster Boys een oefenwedstrijd tegen Schattenberg uit Assen. De wedstrijd wordt gespeeld in de Korfbalhal en begint om 21.00 uur.