Account
Logo
Zoeken
10.3 °C
Drogeham zet Bloemetjes weer buiten
Foto: Geert Huisman

Drogeham zet Bloemetjes weer buiten

di 3 augustus 2010, 18.57 uur

DROGEHAM - Blije mensen, muziek en een enorme bloemenpracht. Tien prachtige versierde praalwagens in een sprookjesachtige verlichte bloemenparade, dat is de Gondelvaart op wielen van Drogeham. In het weekend van 24 en 25 september is het weer genieten geblazen in Drogeham.

Het is alweer 41 jaar geleden dat de gondelvaart op wielen voor het eerst door de straten van Drogeham trok. Dit initiatief is een jaarlijkse traditie geworden, welke uitgegroeid is tot een groot spektakel.

De Gondelvaart op wielen van Drogeham heeft een naam hoog te houden. Dit gegeven legt de nodige druk op de ketel bij de organisatie en wagenbouwers. Elk jaar wordt gestreefd naar een nog hogere mate van perfectie, originaliteit, techniek en professionaliteit. Vooral de laatste weken zij er vele handen nodig om een van een wagen en ware creatie te maken.

Gezelligheid en saamhorigheid, gecombineerd met en gezonde dosis concurrentie staan daarbij voorop. Daarnaast is het ieder jaar ook weer spannend hoe de kwaliteit van de Dahlia’s is en of er voldoende zijn en in de juiste kleuren zoals de gondel is ontworpen.

Dit alles maakt het ook ieder jaar weer een enorme uitdaging voor zoveel vrijwilligers om er weer een enorm spektakel en prachtig schouwspel van te maken, en u als bezoeker daarna in een ademloze bewondering, achterlatend.

Kortom van slijtage of ingeslapen zijn is bij de gondelvaart op wielen in geen geval sprake, in tegendeel immers bij de gondelvaart van Drogeham geldt ook het motto: stilstand is achteruitgang, de organisatie is samen met de deelnemende buurtgroepen voortdurend alert op nieuwe ontwikkelingen, staat open voor frisse ideeën en brengt zo nu en dan vernieuwingen aan om de Gondelvaart actueel en levendig en vooral boeiend te houden.

Naast de prachtige gondels worden er een drietal showbands aangetrokken om het geheel nog aantrekkelijker te doen zijn; dit jaar zijn dit showband Smalena uit Drachten, Show en Marchingband Mercurius uit Assen, en The Graham Lowlanders Pipes and Drums uit Leeuwarden.

Kom kijken en geniet van alle prachtigs dat u zult aanschouwen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie





regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto