Account
Logo
Zoeken
18.3 °C
Foto: Henk Koster

Insluiper steekt woning in brand

do 22 juli 2010, 5.25 uur

DE TRIEME - Een gewapende insluiper heeft woensdagnacht een woning aan de Dolle bij de Triemen in brand gestoken. De man drong na middernacht de woning binnen waar op dat moment een 50-jarige moeder en drie tieners aanwezig waren. De vrouw des huizes had de deur nog los staan omdat haar man nog thuis moest komen.

Na binnenkomst bedreigde de man de vrouw (waarschijnlijk met een vuurwapen) en ze werd onder dwang weer naar boven gedirigeerd. Niet veel later rook de vrouw een brandlucht en werd duidelijk dat de insluiper brand had gesticht in de keuken. De kinderen wisten later alarm te slaan bij de buren.

De brandweer van Kollum werd even voor 1.00 uur gealarmeerd. De vrouw en haar kinderen hadden op dat moment de woonboerderij al tijdig kunnen verlaten. De brandweer heeft na aankomst de keukenbrand geblust en de keuken liep hierbij brand- en rookschade op. De politie heeft de omgeving daarna afgezet zodat de technische recherche kon starten met het sporenonderzoek. Er zou volgens een getuige een fles met een brandbare vloeistof aangetroffen zijn.

De politie liet deze site rond 9.00 uur weten dat ze in het kader van het onderzoek naar de brand geen mededelingen wil doen. De zaak is in onderzoek bij de technische recherche en en de omgeving is na de brand gelijk afgezet. Verder wil de politie het verhaal noch ontkennen of bevestigen. Het gezin moest na de brand bij familie onderdak zoeken vanwege de roetschade in de woning. De brand bleef beperkt tot het achterste gedeelte van het huis.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto

Wielrenner gewond na aanrijding met lesauto





kwijt / misdaad in je straat

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard

Gevonden controle-paneel elektrische fiets in Burdaard


kwijt / misdaad in je straat

Bowie vermist in Burgum

Bowie vermist in Burgum