Account
Logo
Zoeken
10.5 °C

Kampioensvlaggen naar Zuid Afrika

ma 19 juli 2010, 9.37 uur

DOKKUM - Aan de oproep van de Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) om ideeën in te zenden voor een goede bestemming voor de overgebleven WK-kampioensvlaggen, werd in groten getale gehoor gegeven. Het idee dat is gekozen, komt van Stichting LUMA, die arme kinderen in Zuid Afrika helpt. Met de vlaggen gaan zij een schoolterrein opfleuren, gordijnen maken voor de nieuwe school en ze maken 400 tasjes voor de kinderen. Stichting AAP in Almere profiteert ook van de overgebleven kampioensvlaggen. Zij maken van 300 vlaggen hangmatten voor de apen.

“Het is fantastisch dat we arme kinderen in Zuid-Afrika blij kunnen maken met onze kampioensvlaggen en dat de doeken op een creatieve manier worden hergebruikt”, vindt Algemeen Directeur van DVC Robert-Jan Hageman. “Ook de link met Zuid-Afrika spreekt ons aan. Daarmee is het allemaal begonnen.” Volgens het Dokkumer bedrijf zijn er meer dan 1000 ideeën binnengekomen in de afgelopen dagen om een goede bestemming te geven voor de 2500 (te veel) gemaakte vlaggen.

Naast Stichting LUMA en Stichting AAP zijn er nog een tiental kleinere doelen die Dokkumer Vlaggen Centrale blij gaat maken met overgebleven kampioensvlaggen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM