Account
Logo
Zoeken
7.8 °C
Rijdende school in Drachten
© WâldNet

Rijdende school in Drachten

do 24 juni 2010, 20.35 uur

DRACHTEN - Het praktijkonderwijs op Singelland De Venen in Drachten beleefde donderdag de Friese primeur van de nieuwe TerraNext mobiele leereenheid. Onlangs nam demissionair-staatsecretaris Van Bijsterveldt de 'rijdende school' in gebruik. De mobiele school bestaat uit een truck en een speciaal ontwikkelde oplegger. In deze bijna 10 meter lange oplegger zijn 14 studieplekken gehuisvest. De 'rijdende school' is verder voorzien van alle moderne leermiddelen waaronder geavanceerde ICT.

Henk van der Veen, coördinator branchegerichte cursussen binnen Singelland De Venen is zeer content met de komst van de hypermoderne truck. "Theorie en praktijk komen op deze manier letterlijk samen. Het biedt bij andere cursussen ook de mogelijkheid om onderwijs aan te bieden op de plaats waar de kinderen ook stage lopen."

Tijdens de kassa-training die een vijftal lessen omvatte, werd aandacht besteed aan alle vaardigheden waarover een leerling moet beschikken om goed met een kassa en de klant om te kunnen gaan. Dat beperkt zich niet alleen tot het correct teruggeven van wisselgeld, maar ook de sociale vaardigheden die daarbij van belang zijn kwamen aan bod. "Het is erg leuk om te zien dat leerlingen die voor aanvang van de cursus aangeven het moeilijk te vinden om de kassahandelingen goed uit te voeren, aan het eind van de cursus daar prima en een stuk zelfverzekerder mee omgaan. Als een leeling dan ook nog eens aangeeft dat hij of zij er bij een stagebedrijf al iets aan heeft gehad, geeft dat het nut van deze training aan", geeft docente Linda Eising aan.

Namens TerraNext was zij samen met onderwijscoordinator Fonger Derk van Veenen met de 'rijdende school' naar Drachten gekomen. Aan het eind van de cursus die met een aanstekelijk enthousiasme werd gegeven, ontvingen alle deelnemers na een afsluitende test een certificaat als teken dat de cursus succesvol werd afgerond.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Veel belangstelling op vlooienmarkt in Buitenpost

Veel belangstelling op vlooienmarkt in Buitenpost





tech & media

Muziektheater zoekt zangers en acteurs

Muziektheater zoekt zangers en acteurs





regionaal nieuws

Lelylijn: 'Er is maar één station en dat is Drachten'

Lelylijn: 'Er is maar één station en dat is Drachten'