Account
Logo
Zoeken
12.9 °C

Gemeenteraad voor tracé met aquaduct

vr 18 juni 2010, 8.15 uur

DOKKUM - De gemeenteraad afgelopen donderdagavond ingestemd met het vaststellen van het tracé voor Dokkum West. De raad ging mee met de voorkeur van het college om in te stemmen met een variant voor een rondweg aan de westkant van Dokkum met daarin een aquaduct. Naast het tracé werd er ook ingestemd met het opstellen van een maatschappelijke kosten- en batenanalyse. Uit die analyse moet blijken wat de opbrengsten van de nieuwe rondweg zijn. De gemeente gaat met de uitkomsten de onderhandelingen met de provincie aan.

De partijen in de raad waren het al snel eens over de westelijke rondweg. Dirk van der Meulen (Christenunie): “It is fansels in logysk gefolch op ‘e Sintrale As.” Dan vind ook Anton van der Aar: “Wat de VVD betreft, kan de schop wel zo snel mogelijk de grond in”. Ook wethouder Van der Ploeg ziet het belang van de weg: “As we mei syn allen wolle dat dizze regio op ‘e kaart komt en bliuwt, dan ûntkomme we hjir net oan.”

De totale kosten van de weg worden op dit moment op ruim 30 miljoen euro geschat. Het aquaduct is verantwoordelijk voor een derde deel van het budget (10 miljoen euro). De voorbereiding van de plannen is voor een deel afgerond. Eind dit jaar zal er duidelijkheid zijn over de bijdrage van de provincie. Wethouder Van der Ploeg: “It is in hiele útdaging om dit financieel op te lossen. We hawwe dêr al 700.000 per jier foar frij makke, mar dat is net genoch. We sette der fol op yn by de provinsje.”

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp






regionaal nieuws

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Poll: Wat vind jij de beste bijdrage van de EU voor jou?

De euro! Geen gedoe met geld op vakantie  
38.6%
Vrij reizen en werken in EU-landen  
30.7%
Miljardenbijdragen voor regionale ontwikkeling  
8.8%
Gezamenlijke aanpak migratie / klimaatbeleid  
21.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!