Account
Logo
Zoeken
11.2 °C

Bootcamp Drachten: fysieke trainingen

wo 16 juni 2010, 16.20 uur

DRACHTEN - Per 1 juni 2010 is het nieuwe Bootcamp Drachten opgericht. Bootcamp is een fysieke uitdaging in de buitenlucht en bestaat uit een combinatie van looptraining, intervaltraining en krachttraining.

Voormalig militair sportinstructeur Erik Visser (28) uit Drachten zag de trend vanuit Amerika overwaaien en daarmee een gat in de Friese markt. "Ik heb een aantal trainingen ontwikkeld om mensen te motiveren net iets verder te gaan dan in de sportschool. Je werkt aan je lichaam, gezondheid en mentale weerbaarheid. Met een groep werk je naar bepaalde doelen toe, bijvoorbeeld het verbeteren van uithoudingsvermogen, vetverbranding of krachttoename. Friesland biedt natuurlijk een prachtig decor om lekker in de buitenlucht de trainingen af te werken", aldus Erik Visser.

Bootcamp voor iedereen
Bootcamp trainingen worden vaak buiten gehouden in parken of bospercelen, waarbij oefeningen met het eigen lichaamsgewicht, zoals opdrukken, sit-ups, squats, of lunges worden gecombineerd met loopoefeningen. Het idee is dat alle deelnemers worden betrokken bij de training en dat ze met z’n allen naar het einde van de les toewerken. Bootcamp Drachten biedt trainingen voor elk niveau aan, om zo de kwaliteit zo goed mogelijk te waarborgen.

De kosten per training bedragen slechts 5 euro, waar een uur lang een professionele training in de frisse buitenlucht tegenover staat. Voor bedrijven, scholen en verenigingen is het tevens mogelijk op maat gemaakte trainingen te volgen bij Bootcamp Drachten: een betere teambuilding bestaat niet!

Over Bootcamp Drachten
Bootcamp Drachten is een initiatief van Erik Visser, gediplomeerd fitnessinstructeur en personal trainer (via Fitvak en CIOS Heerenveen). Voordat hij Bootcamp Drachten opzette was hij zeven jaar werkzaam bij defensie, waarvan de laatste jaren als sportinstructeur. Daar heeft hij veel ervaring opgedaan met het geven van algemene fysieke trainingen waarbij tegelijk de mentale weerbaarheid aan de orde kwam.

De meeste militaire trainingen vonden buiten plaats op een heide of in een stuk bos met een grote groep deelnemers. De inspiratie voor de oefeningen die hij aanbiedt, vindt dan ook daar zijn oorsprong. Naast bootcamp voor groepen biedt Erik ook personal trainingen aan.

Meer info: www.bootcampdrachten.nl

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Trekker uitgebrand in weiland

Trekker uitgebrand in weiland


regionaal nieuws

Druk en droog op eerste dag Oerrock

Druk en droog op eerste dag Oerrock

regionaal nieuws

Auto in brand gestoken in Drachten

Auto in brand gestoken in Drachten